Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vermoedelijke schutter van moordpoging in Boekelo langer vast

20240806 schietincident Boekelo News United Dennis Bakker
Beeld: News United / Dennis Bakker

De 41-jarige Martijn N. blijft twee weken langer achter slot en grendel. Dat heeft de onderzoeksrechter vrijdag bepaald. De Bornse Martijn N. wordt ervan verdacht dat hij op klaarlichte dag ondernemer Jeroen B. (49) neerschoot aan de Boekelose Stoomblekerij in Boekelo. De twee leefden volgens Oost al langer op gespannen voet.

Kort nadat Jeroen B. dinsdag zijn goudkleurige auto parkeert aan de Boekelose Stoomblekerij en naar zijn winkel wil lopen, wordt hij vanuit een rijdende zwarte bus beschoten. Het slachtoffer wordt in zijn rug geraakt. Er wordt een traumahelikopter opgeroepen, maar deze wordt even later alweer gecanceld als blijkt dat er geen sprake is van levensgevaar. Het slachtoffer is volgens omwonenden zelfs nog aanspreekbaar geweest.

Eerder doelwit van aanslag

Het winkeltje van Jeroen B. is ondergebracht in een rij bedrijfspanden. Ernaast zit een uitgeverij. Opvallend is dat deze uitgeverij tot twee keer toe doelwit was van een aanslag, waarbij explosieven aan de deur werden bevestigd. Volgens buurtbewoners leek het te gaan zwaar vuurwerk. De buren vermoeden dat het gaat om een vergissing en dat de bommen eigenlijk voor de winkel van Jeroen B. waren bedoeld.

Pand gesloten

Donderdag sloot locoburgemeester Niels van den Berg van Enschede het winkelpand van Jeroen B. Tot en met begin september mag niemand het verzegelde pand in. Wie dat toch doet, riskeert een boete of zelfs een celstraf, zo is te lezen op een plakkaat dat op een winkelruit is geplakt.

20240806 schietincident Boekelo 2 News United Dennis Bakker
Lees ook
Winkel in Boekelo gesloten in verband met schietpartij

"Alles overwegend, hebben wij besloten het pand te sluiten. De termijn van een maand houden we niet voor niets in acht. De politie moet nu namelijk zijn werk doen. Een maand lijkt daarbij passend. Voor het onderzoek en om de rust terug te laten keren in Boekelo", zo stelde de plaatsvervangend burgervader.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.