Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Waterschap Vechtstromen start nieuwbouw rioolwaterzuivering in Tubbergen

Impressie nieuwe situatie rwzi tubbergen
Impressie nieuwe rioolwaterzuivering Tubbergen
Beeld: Waterschap Vechtstromen

De voorbereidingen voor de nieuwbouw van de rioolwaterzuivering in Tubbergen zijn gestart. Een deel van de oude zuivering is inmiddels gesloopt. Waterschap Vechtstromen op de oude plek een nieuw complex, dat in 2027 klaar moet zijn.

De rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) aan de Huyerenseweg is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de eisen voor het lozen van gezuiverd afvalwater, aldus het waterschap.

Uitgraven bouwkuip

De aannemer is begonnen met de eerste graafwerkzaamheden. De stalen damwanden voor de bouwkuip van de nieuwe zuivering zijn inmiddels geplaatst. Na de bouwvak wordt de bouwkuip verder uitgegraven. Tijdens de bouw blijft de oude zuivering in werking om het afvalwater van Tubbergen en omgeving te zuiveren.

Markgraven

Op deze rwzi wordt het afvalwater schoongemaakt van huishoudens en bedrijven uit Tubbergen, Geesteren, Langeveen, Manderveen, Vasse en Bruinehaar. Het gezuiverde afvalwater stroomt daarna de naastgelegen Markgraven in.

2,5 miljoen liter per dag

De rwzi Tubbergen is in 1967 gebouwd en in 1981 voor het laatst aangepast. Met de vervanging van deze zuivering wordt het vuile afvalwater van het vuile afvalwater van de regio Tubbergen, gemiddeld zo’n 2,5 miljoen liter per dag, weer optimaal gezuiverd. Als alles volgens planning verloopt is de nieuwe zuivering in 2027 helemaal klaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.