Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politiebonden kondigen acties aan: geen inzet bij wedstrijd FC Twente

20231030 Grolsch Veste politie
Beeld: News United / Dennis Bakker

Enschede moet het zaterdag zonder politie stellen bij de thuiswedstrijd van FC Twente tegen Sparta. Tenminste, als het aan de politiebonden ligt. De bonden gaan hun acties verharden. Ze willen het kabinet dwingen om stappen te zetten om een goed vroegpensioen voor politiemensen mogelijk te maken.

Behalve de Eredivisiewedstrijd zaterdag in Enschede is ook gekozen voor de Eredivisiewedstrijd zondag in Breda van NAC tegen Ajax. Vanaf komend weekend leggen de vakbonden de focus op voetbalwedstrijden in de Eredivisie. De bonden toepen politiemensen op om mee te doen aan de acties op bijeenkomsten die tijdens de wedstrijden op een andere plek worden gehouden. De bijeenkomsten duren tot een uur na het eindsignaal.

Juiste voetbalwedstrijden

De vakbonden zeggen dat ze juist voor acties tijdens voetbalwedstrijden kiezen: "Dat politiewerk zwaar werk is, komt helaas te vaak naar voren bij voetbalwedstrijden. Dan blijkt direct ook de noodzaak van een goede Regeling Vervroegd Uittreden (RVU). Om deze feiten te benadrukken, focussen de politiebonden hun acties voor een fatsoenlijke RVU op de inzet bij voetbalwedstrijden."

"Gaat door zoals gepland"

De burgemeester van Enschede is op de hoogte gebracht van de politiestakingen, maar ziet vooralsnog geen reden om de wedstrijd te laten afgelasten. "De wedstrijd gaat gewoon door zoals gepland", zo stelt de woordvoerder van burgemeester Bleker.

Voor elk weekend worden specifieke wedstrijden uit de Eredivisie gekozen. FC Twente en de KNVB hebben nog niet gereageerd op de aangekondigde acties voor komende zaterdag in Enschede.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.