Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twee Enschedeërs aangehouden voor poging doodslag na melding schietincident

20240813 schietincident Rembrandtlaan News United Dennis Bakker
Politie ter plaatse na melding schietincident aan de Rembrandtlaan
Beeld: News United / Dennis Bakker

Na een melding van een schietpartij aan de Rembrandtlaan in Enschede op dinsdagavond zijn twee personen aangehouden. Het gaat om een man van 28 jaar en een vrouw van 17 jaar, beide uit Enschede. Ze zijn gearresteerd op verdenking van poging doodslag of moord en zitten nog vast. Er raakte niemand gewond. De betrokkenheid van de twee bij het incident wordt nu verder onderzocht.

De melding van het schietincident kwam om tien voor acht 's avonds binnen bij de politie. Toen die ter plaatse kwam, waren de verdachten al gevlucht. Niet veel later hield de politie de twee eerdergenoemde personen aan. Meer informatie daarover is op dit moment niet bekend.

Aanhoudingen Fazantstraat

Bekend is wel dat dinsdagavond twee personen zijn aangehouden in een flatgebouw aan de Fazantstraat in Enschede. Het is echter niet duidelijk of die arrestaties te maken hebben met de eerdere melding van de schietpartij aan de Rembrandtlaan.

Lees verder onder de afbeelding.


20240813 aanhoudingen Fazantstraat News united Dennis Bakker
In de Fazantstraat werden twee personen aangehouden, maar waarvoor precies is onduidelijk
Beeld: News United / Dennis Bakker

De politie zegt dat er aan de Fazantstraat zelf geen incident gemeld staat. "Het kan zijn dat deze aanhoudingen te maken hebben met een ander incident, alleen is dit lastig te achterhalen. Daarnaast delen we dan verder ook geen informatie daarover, omdat dit te herleidbaar is naar de verdachten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.