Verkeer
Stuur appje
Zoek

Man (50) al een week vast na dodelijk incident in woning in Glanerbrug, waarbij vrouw overleed

Politie
Beeld: 1Twente

Een 50-jarige Enschedeër blijkt al een week vast te zitten op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van zijn eveneens 50-jarige echtgenote. Na een incident in een woning aan de Spalterven in Glanerbrug, dat op de late dinsdagavond 6 augustus plaatshad, werd door hulpdiensten het levenloze lichaam van de vrouw aangetroffen. Het OM bevestigt dat de man daarna is aangehouden.

In Glanerbrug gonsde het afgelopen week al van de geruchten over het incident. In de directe omgeving waren de bewuste avond rond middernacht sirenes te horen. In het openbare meldingenregister van de hulpdiensten van die avond is alleen een melding van een reanimatie terug te vinden, vlak voor middernacht, maar de precieze locatie wordt daarbij niet gemeld.

Veel onduidelijkheid

Wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning van het echtpaar, dat ook een dochter heeft, blijft in nevelen gehuld. Zo lijkt het onduidelijk of het gaat om een noodlottig ongeluk of een misdrijf. Het onderzoek is nog in volle gang en lopende dat onderzoek wil het Openbaar Ministerie geen nadere mededelingen doen. Het OM bevestigt in ieder geval dat de man is voorgeleid aan de rechter-commissaris en dat hij nog altijd vastzit.

Update 15 augustus: Het OM heeft bekendgemaakt dat de man weer is vrijgelaten in afwachting van nader onderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.