Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eigenaren Nobian op zoek naar kopers voor zoutbedrijf

Nobian akzo chemicals haven hengelo 2
De investeerdersgroep doet onderzoek naar de verkoop van Nobian.
Beeld: 1Twente

Zout- en chemicaliënproducent Nobian wordt door de Amerikaanse investeerder Carlyle Group en een een staatsinvesteringsfond uit Singapore in de etalage gezet. De investeerdersgroep doet onderzoek naar de verkoop van Nobian. De Britse krant Financial Times meldde dat voornemen van de huidige eigenaren van het bedrijf.

Nobian, dat voor de investeerder een waarde van drie miljard euro vertegenwoordigd, komt mogelijk het komende jaar op de markt. De Britse krant zegt over goed geïnformeerde bronnen te beschikken. Zoutproducent Nobian geeft aan niet inhoudelijk te willen reageren op de berichten.

Akzo

De investeringsgroepen kochten in 2018 de chemiepoot van Akzo Nobel voor ruim tien miljard euro en pompen sindsdien het zout uit de Twentse bodem. In 2021 gebeurde dat onder de naam Nobian, dat ook onderzoek doet naar het gebruik van de zoutcavernes onder de Hengelose en Enschedese bodem. Het bedrijf is één van de grootste CO2-uitstoters van Nederland, maar heeft zich voorgenomen om de uitstoot met de helft te verminderen in 2030 om 2040 zelfs helemaal geen CO2 meer uit te stoten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.