Verkeer
Stuur appje
Zoek

Schröder Masterclass: vier dagen hippisch festijn in Tubbergen

Schröder Masterclass Tubbergen
De top drie van de Schröder Masterclass van de editie 2023.
Beeld: Willem Pfeiffer/HippischTwente.nl

De complete top drie van de vorige editie van de Schröder Masterclass is komende dinsdagavond weer present op het Tubbergse kerkplein. De Masterclass is onderdeel van het vierdaags hippisch festijn in Tubbergen dat zaterdag begint en dinsdag zijn hoogtepunt kent met onder andere deelname van de winnaar van vorig jaar Hessel Hoekstra.

Hoekstra uit Lelystad reed toen voor Stal Wiefferink uit Wierden op de merrie Hot Lips. Hij bleef de voor BWG Stables rijdende Tsjechische Emma Spanko en Tom Brinkman voor. Ze doen alle drie weer mee.

Hoekstra is opnieuw favoriet. Hij werd achter Willem Greve tweede op het Nationaal Kampioenschap Springen in Deurne, won Ommen en Diepenheim. Albergenaar Brinkman aast ook op de overwinning. De ruiter won de Tubbergse Masterclass al in 2001 en 2005 en hoopt de trilogie te voltooien.

icon_main_info_white_glyph

Programma Schröder Masterclass Tubbergen

Zaterdag: 13.00 uur - Pony Masters; 16.00 uur Teamspringen Pony's; 19.00 uur Show van Kristy Snepvangers; 20.00 uur Ladies Cup.

Zondag: 12.00 uur Bixie

Maandag: 18.00 uur Golden Oldies; 20.00 uur Menshow

Dinsdag: 12.00 uur Kinderdag; 19.00 uur Schröder Masterclass.

De entree voor de activiteiten is gratis.

Trilogie van Eric ten Cate

De enige die dat tot nu toe lukte is Eric ten Cate. De Geesternaar was in 2015, 2016 en 2017 de sterkste met zijn paard Blue Sky. Ook hij doet weer mee. En dat geldt ook voor Gerco Schröder die het kunstje van zijn broers Ben en Wim wil evenaren. Zijn broers wonnen Tubbergen in 2000 en 2012.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.