Verkeer
Stuur appje
Zoek

Politie bevestigt: 38-jarige man beschoten bij beroving in centrum van Enschede

20240814 politie afgezet centrum 2 Enschede News United Dennis Bakker
Volop onderzoek aan de Parallelweg woensdagmiddag. Onder de pion zou een kogelhuls hebben gelegen.
Beeld: News United / Dennis Bakker

Een 38-jarige Enschedeër blijkt woensdagmiddag bij een beroving in het centrum van zijn woonplaats te zijn beschoten met een vuurwapen. Aan het einde van de middag was er volop onderzoek gaande aan de Parallelweg en de Wenninkgaarde, maar op dat moment kon de politie niet meer zeggen dan dat er een beroving zou hebben plaatsgehad. Omstanders hebben schoten gehoord. Dat verhaal wordt nu door de politie officieel bevestigd.

De melding van de beroving werd rond 16.30 uur gedaan. Als locatie werd daarbij het Boerenkerkhof genoemd, dat tussen de Blijdensteinlaan en de Deurningerstraat ligt en waar vaker meldingen van geweld- of drugsdelicten worden gedaan.

Verdachten gevlucht

Het 38-jarige slachtoffer wist te voorkomen dat hij door twee mannen bestolen zou worden, maar werd vervolgens wel beschoten met een vuurwapen. De twee verdachten zijn de Parallelweg het spoor overgestoken richting het centrum. Naar de twee mannen wordt nog altijd gezocht en de politie heeft de hoop onder meer gevestigd op camerabeelden van omwonenden. Het slachtoffer is ter plaatse behandeld door ambulancebroeders en hoefde niet naar het ziekenhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.