Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Euregio-Fiets-4-Daagse Denekamp gaat de grens over: ‘Al het moois van Twente en Grafschaft Bentheim’

Fietsvierdaagse gezin Euregio Fiets-4-Daagse
Beeld: Euregio Fiets-4-Daagse

De vrijwilligers van Rijwiel Toer Club Twente staan in de startblokken voor de 48e Euregio Fiets-4-daagse vanuit Denekamp. “We hopen een week lang al het moois van Twente te laten zien en de deelnemers een mooi randprogramma te bieden”, zegt Walter Vollenbroek van RTC Twente in de ochtendshow van Twente wordt Wakker.

De Euregio Fiets-4-Daagse wordt gehouden van dinsdag 20 augustus tot en met vrijdag 23 augustus. Vier dagen fietsen door het prachtige Twente en het naastgelegen Grafschaft Bentheim. De deelnemers kunnen kiezen uit routes van 25, 40, 60 en 100 kilometer. De routes zijn met pijlen uitgezet.

Audiofragment
Euregiofiets vierdaagse 2024 | Walter Vollenbroek
Euregio Fiets-4-daagse van 20 t/m 23 augustus 2024

“De eerste dag fietsen de deelnemers richting Agelo en Weerselo. Woensdag 21 augustus gaan de routes door Losser, Lonneker en De Lutte, donderdag wordt de kant van Reutum en Harbrinkhoek op gefietst en vrijdag gaan de routes richting Duitsland, behalve de kortste”, aldus Vollenbroek.

Hugomarkt

Het Euregio fietsfestijn staat bekend om haar randprogramma. In het centrum van Denekamp wordt dinsdag 20 augustus de Hugomarkt gehouden, een markt met een Middeleeuws thema. Voor de fietsers op de kortere afstanden is er muziek bij ’t Stekkie van Ida Goossink bij ’t Stekkie. Alle deelnemers kunnen park Singraven bezoeken tegen een gereduceerd tarief van 1 euro.

Muziek, museum en molen

Woensdagmorgen wordt in het centrum van Denekamp de weekmarkt gehouden. Bij de finish is er muziek van Theo en Juliet Oude Avenhuis.

Openluchtmuseum Ootmarsum en de Westerveldmolen in Tilligte kunnen donderdag bezocht worden en bij de finish zingt het Smeerlappenkoor uit Oldenzaal.

Prijzen en verloting

Muzikant Gert Ekkelboom zorgt vrijdagmiddag bij de finish voor een gezellige sfeer. Deze middag worden ook de prijzen uitgereikt voor de jongste en oudste deelnemers per afstand en is er een verloting van leuke prijzen onder de weekdeelnemers.

Start en finish

Start en finish is bij Zalencentrum ’t Wubbenhof, Oldenzaalsestraat 49 in Denekamp. “Inschrijven van tevoren is handig, maar aan de start inschrijven kan ook”, meldt Vollenbroek. Een dag meefietsen kan eveneens.

Voor meer informatie: www.e4d.nu

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.