Verkeer
Stuur appje
Zoek

Warm Hart Maaltijden biedt Enschedeërs in nood een warme maaltijd: ‘Je gaat naar huis met een glimlach’

Warm Hart Maaltijden Enschede Cemal Dogan
Beeld: Cemal Doğan

Warm Hart Maaltijden blaast in de Enschedese wijk Velve-Lindehof een oud initiatief nieuw leven in. Enschedeërs die rond moeten komen met het minimumloon en eenzame stadsgenoten kunnen in wijkcentrum Lumen goedkoop een warme maaltijd krijgen.

Warm Hart Maaltijden wil zo goedkoop mogelijk mensen een goede driegangenmaaltijd geven. “Voor 3,50 euro of 7 euro”, laat initiatiefnemer Cemal Doğan van de huidige vrijwilligersgroep weten. “3,50 euro voor een normaal driegangendiner en 7 euro voor het barbecueën.”

Vleeschhouwerij

De Enschedese Els Santing Vranken begon jaren geleden met het initiatief. Vranken kreeg anderhalf jaar geleden hulp van Cemal Doğan, die ook bezig is met de Wijkwacht en de Kartrekkers van Eanske.

Lees verder onder de afbeelding.


Cemal Dogan en Els Satink Vranken
De initiatiefneemster van Warm Hart Maaltijden Els Santing Vranken met Cemal Doğan
Beeld: Cemal Doğan

“Eerst heette het de Vleeschhouwerij. Dat was een naam gebaseerd op de historische invulling op Velve-Lindehof”, vertelt Doğan. “Die naam stond alleen niet voor de organisatie, dus heb ik gevraagd of de naam veranderd kon worden. Zo kwamen we bij Warm Hart Maaltijden terecht.”

Drukbezocht

“De avonden worden drukbezocht, maar we proberen ook steeds meer mensen te bereiken”, zegt Doğan. Momenteel zijn er op dinsdag zo’n dertig tot veertig personen aanwezig bij de Warm Hart Maaltijden in Enschede. In de toekomst wil de Enschedeër naar een groter bereik dat laagdrempelig blijft voor inwoners. “Het is voor mensen meer dan een hapje eten, het gaat ook om het praatje. Dat maakt dit zo ongelooflijk belangrijk.”

Lees verder onder de afbeelding.


  • Vrijwilligers Warm Hart Maaltijden zijn aan het werk Cemal Dogan
    De vrijwilligers zijn hard aan het werk in wijkcentrum Lumen
    Beeld: Cemal Doğan
  • Vrijwilligers Warm Hart Maaltijden zijn aan het werk 2
    De vrijwilligers zijn hard aan het werk in wijkcentrum Lumen
    Beeld: Cemal Doğan
  • Warm Hart Maaltijden vrijwilligers aan het werk Enschede Cemal Dogan
    De vrijwilligers zijn hard aan het werk in wijkcentrum Lumen
    Beeld: Cemal Doğan

Doğan probeert ook andere Enschedeërs te enthousiasmeren om mee te helpen in de keuken van Lumen. “Mocht iemand kunnen koken, willen afwassen of gewoon helpen dan zijn ze van harte welkom. Ik garandeer je dat je met een lach naar huis gaat.”

Mochten mensen zich aan willen melden voor de avonden in Velve-Lindehof dan kan dat via de Facebookpagina van Warm Hart Maaltijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.