Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo heeft sinds kort een verplaatsbare flitspaal en hij staat op deze plek

Foto flexflitser hengelo deldenerstraat 2024
Deze verplaatsbare flitspaal staat langs de Deldenerstraat, ter hoogte van zorginstelling Het Borsthuis.
Beeld: 1Twente

Hengelo heeft sinds deze week een zogenaamde flexflitser. Deze verplaatsbare flitspaal staat langs de Deldenerstraat, ter hoogte van zorginstelling Het Borsthuis. De flitser blijft daar twee maanden staan en wordt daarna weer verplaatst.

Een flexflitser is een relatief nieuw verschijnsel in het Nederlandse straatbeeld. Sinds 2022 heeft het Openbaar Ministerie, dat verantwoordelijk is voor de flitspalen, 150 locaties in Nederland aangewezen waar zo’n paal tijdelijk mag worden geplaatst. Over twee maanden wordt de flitspaal opnieuw verplaatst. In Enschede wordt de flexflitser sinds afgelopen april gebruikt.

202408 flexflitser Noord Esmarkerrondweg News United Dennis Bakker
Lees ook
Op deze plek in Enschede worden hardrijders nu (tijdelijk) geflitst

Deldenerstraat

Aan de Deldenerstraat stond vroeger altijd een flitspaal, maar deze werd tijdens werkzaamheden van een paar jaar terug verwijderd en niet herplaatst. Bewoners van de Deldenerstraat hebben destijds bij de gemeente aangegeven graag weer een nieuwe flitspaal op die plek te willen.

Breemarsweg

De gemeente Hengelo heeft eerder een verzoek ingediend bij het Openbaar Ministerie om een flitspaal te plaatsen op de Breemarsweg. Op deze lange, rechte straat wordt vaak te hard gereden. Omwonenden klagen al jaren over hardrijders en vinden dat de straat 's nachts in een racebaan verandert.

Breemarsweg1
Lees ook
Hengelo-Zuid is verkeersoverlast beu: ‘Alsof er een trein langsrijdt’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.