Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jeu de boules tussen de terrassen van de Hengelose binnenstad: Stadstoernooi maakt comeback

Foto jeu de boules toernooi maaike ronhaar
Beeld: Maaike Ronhaar

Na jaren van afwezigheid keert het stadstoernooi Jeu de Boules terug naar de binnenstad van Hengelo. “De spelregels zijn relatief eenvoudig, wat het een toegankelijke sport maakt”, zegt Susan Kuiper van JCI Hengelo, de club die het toernooi organiseert.

Het is alweer een tijd geleden dat er een jeu de boulestoernooi werd gehouden. De laatste editie vond plaats in 2018, destijds georganiseerd door Stichting in Wording. In 2019 ging het toernooi niet door vanwege werkzaamheden in het centrum en daarna gooide corona roet in het eten. “We vonden het weer tijd om het te organiseren”, zegt Susan Kuiper van JCI Hengelo.

Toegakelijke sport

Volgens Kuiper kan bijna iedereen meedoen met jeu de boules: “De spelregels zijn relatief eenvoudig, wat het een toegankelijke sport maakt. Veel doelgroepen kunnen meedoen, van jong tot oud.” Voor het eerst dit jaar wordt er op vrijdagavond een bedrijventoernooi gehouden. Op zaterdag is er een open toernooi voor iedereen die mee wil doen, en op zondagmiddag neemt de Hengelose horeca het tegen elkaar op.

Jeugdkamer

JCI Hengelo organiseert het evenement samen met de Hengelose horeca. De Rabobank is hoofdsponsor van het toernooi en ook Hengelose ondernemers dragen een steentje bij. JCI Hengelo, ook wel bekend als Juniorkamer Hengelo, is een netwerkclub van mensen tussen de 18 en 40 jaar uit verschillende beroepsgroepen. “We organiseren wel vaker kleinere initiatieven, maar dit is wat groter. Vorig jaar gingen we bijvoorbeeld met ouderen naar het theater.”

Aanmelden

In de toekomst hoopt Kuiper dat het toernooi verder wordt uitgebreid: “Het lijkt ons leuk om een toernooi voor kinderen of bijvoorbeeld een schooltoernooi te organiseren.” Mensen kunnen zich via de website aanmelden.

Het Jeu de Boules Stadstoernooi wordt gehouden van 6 tot en met 8 september in de binnenstad van Hengelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.