Verkeer
Stuur appje
Zoek

Op zoek naar nieuwe meesters in Ootmarsum: Wie treedt in de voetsporen van Ruisdael en Hobbema?

25 ootmarsum terras
De mooie plekjes van Ootmarsum moeten worden vastgelegd.
Beeld: N. Wesselink

Wie wil er niet in de voetsporen van Jacob Ruisdael en Meindert Hobbema treden? Beide meesters schilderden in de 17e eeuw beroemde schilderijen over Ootmarsum. Het stadje aan de voet van de Kuiperberg gaat op zoek naar nieuwe meesters die de bijzonderheden van Ootmarsum willen vastleggen. In het project Kijk op Ootmarsum wordt iedereen uitgenodigd om Ruisdael en Hobbema als inspiratiebron te gebruiken en aan de slag te gaan met de mooie plekjes van de stad.

Doorkijkjes, een straat, plein, karakteristieke panden. Bedenk het maar. Hoe het favoriete beeld wordt vastgelegd, wordt in het project niet voorgeschreven. Deelnemers aan het project mogen schilderijen, aquarellen, tekeningen, textiele werkvormen, foto’s, glaskunstwerken en andere technieken toepassen die de sfeer en eigenheid van het stadje verbeelden. Ook bestaande werken zijn van harte welkom.

icon_main_info_white_glyph

Waar moet je werk aan voldoen?

De inzendingen moeten ‘platte’ werken zijn met een maximaal formaat van 1 x 1,20 meter. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 1 september. Tot 1 oktober krijgt iedereen de tijd een foto van zijn of haar werk op te sturen naar: [email protected]

Projectboek

Een selectie van de inzendingen wordt in november in het museum van Ton Schulten in Ootmarsum tentoongesteld. De overige werken zijn te zien in de verschillende galerieën in het stadje. Alle ingezonden werkstukken worden gepubliceerd op de website kijkopootmarsum en in een boek dat ter gelegenheid van dit project wordt gemaakt.

Iedereen mag meedoen

Deelname aan het project is gratis en staat open voor iedereen. Inschrijven kan via www.kijkopootmarsum.nl

De jury die de werken beoordeeld, bestaat uit: Els Morsink-Heisterkamp, Carina Kroeze, Hans van Zuilekom, Hans Olde Monnikhof, Agnes Velthuis-Broekhuis. Na het juryberaad krijgen alle deelnemers uiterlijk eind oktober bericht. De officiële opening van de expositie in Museum Ton Schulten is begin november. Deelnemers en andere geïnteresseerden zijn uitgenodigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.