Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wierdense Trotse Tukker Feesten voor boeren, burgers en buitenlui: ‘Sfeer Zwarte Cross in het klein’

Autocross en rodeo tijdens AgriFair
Beeld: AgriFair Wierden

Agri Fair Wierden heeft haar naam gewijzigd in Trotse Tukker Feesten. Die naamsverandering is weloverwogen doorgevoerd, vertelt bestuurslid Bas Niezink in de ochtendshow van Twente wordt Wakker.

Als Agri Fair Wierden stond dit evenement decennia bekend in Wierden en regio. ‘’We vonden dat het tijd was voor iets nieuws”, vertelt Niezink. “Het is een evenement waar niet alleen boeren, maar ook mensen buiten de agrarische sector een leuke dag kunnen hebben. We hopen met deze naam een breder publiek aan te spreken.”

Audiofragment
Agrifair wordt Trotse Tukkerfeest in Wierden | Bas Niezink
Trotse Tukkersfeest 2024

Landbouwminiaturen

Het evenement blijft in grote lijnen hetzelfde, maar wel in een fris jasje, benadrukt hij. Nieuw dit jaar zijn de braderie op vrijdag, waarvoor de organisatie een partner gevonden heeft. In de feesttent is een expositie van landbouwminiaturen.

Geen fokveedag

De fokveedag gaat vanwege blauwtong niet door. “In Wierden zijn uitbraken van blauwtong geconstateerd en ook koeien kunnen besmet worden. Daarom hebben we besloten dit jaar de fokveedag niet te houden.”

Revue Wierden geet Vedan

De Trotse Tukker Feesten beginnen traditiegetrouw op de woensdagavond, de eerste speelavond van de revue Wierden geet Vedan. De voorstelling is ook te zien op donderdagavond 22 en vrijdagavond 23 augustus. Kaarten zijn online verkrijgbaar of te koop bij boekhandel Reterink in Wierden.

AgriFair Wierden kinderdorp
Beeld: AgriFair Wierden

Zitmaaierrace

Tukker Vrijdag biedt bezoekers een vol programma, voor jong en oud, voor boeren, burgers en buitenlui. Met het kinderdorp (ook op zaterdag), de braderie en de damsimultaan. Met het nodige racewerk ook: “Vrijdagmiddag is de zitmaaierrace. De deelnemers strijden in verschillende klassen om het Overijssels kampioenschap”, geeft Niezink aan. “Evenals vorig jaar is er dit jaar een zitmaaierslep: zoiets als een trekkertrek, maar dan met zitmaaiers. Daar kan iedereen met een eigen zitmaaier aan meedoen.”

“Zaterdag is echt spektakeldag met de autorodeo, de trekkertrek, de loon- en grondverzet spelen”

Vrijdagmiddagborrel

De deelnemers aan de die dag gehouden Trekkertourtocht komen aan het begin van de middag aan op het feestterrein aan de Sluizendijk. Later die middag is er een vrijdagmiddagborrel. “Voor sponsoren, bezoekers, voor iedereen die maar wil komen.” De entree op de vrijdag is gratis. “Iedereen kan rustig aan komen lopen en een rondje over het terrein maken.”

Euros en DJ Lars

Zaterdag is het de dag van de sterke motoren. “Zaterdag is echt spektakeldag met de autorodeo, trekkertrek, de loon- en grondverzet spelen. Met in de middag Gerard Palts & Webra Drive-In en ’s avonds feest in de tent met de Euros en DJ Lars”, benoemt Niezink. “Trotse Tukkers Feesten met de sfeer van de Zwarte Cross in het klein.” De entree zaterdag overdag is 12,50 euro; kinderen tot en met 12 jaar gratis; een ticket voor zaterdagavond kost 10 euro.

Meer informatie: www.trotsetukkerfeesten.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.