Verkeer
Stuur appje
Zoek

Willem Wilmink en Harry Bannink geëerd met pubquiz en livemuziek in het ‘Willem Wilminkcafé’

Het Bolwerk Annina Romita
Beeld: Annina Romita

Dichter Willem Wilmink en muzikant Harry Bannink worden zondag 25 augustus in het Enschedese café Het Bolwerk in het zonnetje gezet. Initiatiefnemer Ton Ouwehand neemt mensen mee op zijn Harry Bannink/Willem Wilmink wandeling, er is een pubquiz en livemuziek van de gelegenheidsformatie: Bolwerk Allstars. De middag is speciaal bedoeld om het ‘nieuwe’ Bolwerk in het zonnetje te zetten.

De muzikale leider van de dag en de persoon die de Harry Bannink/Willem Wilmink wandeling verzorgt, is Enschedeër Ton Ouwehand. “Het is erg mooi om in het Willem Wilminkcafé beide heren te eren”, vertelt Ouwehand. “We laten mensen de hele dag in de muziek en het repertoire van beide heren kruipen.”

Stadsdichter

Naast muziek zijn er de gedichten van Willem Wilmink. Stadsdichter Arthur Adam ten Cate is door hem geïnspireerd en draagt eigen werk voor. “De stijlen van Wilmink en mij kruizen elkaar redelijk. De melancholiek en de positieve blik komen bij mij ook wel terug, alleen ik neem een afslag”, aldus Ten Cate.

Pubquiz

Voor de mensen die denken alles te weten van Bannink en Wilmink is er een pubquiz over het werk en het leven van beide heren. “De pubquiz wordt gedaan door zowel George Meurders als ik. Mensen krijgen dan vragen en kunnen zo meedoen”, aldus Ton Ouwehand.

Bolwerk

Het Bolwerk in Enschede staat bekend om de link met Willem Wilmink. “Eerst krijgen ze een les over Wilmink, daarna een quiz en muziek”, aldus Ouwehand. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer een uur. Daarna wordt het programma in Het Bolwerk vervolgd. “De entree is gratis, maar er moet wel voor de drankjes worden betaald”, lacht Ouwehand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.