Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Formule 1 kwalificatie in Zandvoort, Formule 1 Racing Day in Losser met LED-scherm op Raadhuisplein

Racing Day in Losser
Beeld: Stichting Evenementen Losser

Max Verstappen staat zaterdagmiddag 24 augustus ongetwijfeld aan de start bij de Dutch GP 2024 voor de Formule 1 kwalificatie, die om 15.00 uur begint. Dat is in Zandvoort. Aan de andere kant van Nederland is er in Losser ook een racefestijn, de Formule 1 Racing Day, vertelt Anne-Marie Meijerink in de ochtendshow van Twente wordt Wakker.

Het centrum van Losser staat zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur in het teken van racen. “De kwalificatie in Zandvoort is live te volgen op een heel groot LED-scherm, op het Raadhuisplein in Losser. Wat is nu leuker om als racefans dit met elkaar te beleven”, benadrukt Meijerink.

Audiofragment
Racing day 2024 in Losser | Anne-Marie Meijerink
F1 Racing Day in Losser op zaterdag 24 augustus 2024

Afgebakend circuit

Het blijft niet bij een race op een scherm, jong en ouder kan ook zelf aan de slag. “Voor de allerkleinsten zijn er E-cars op een afgebakend circuit en ligt er een springkussen. Kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. Er zijn leuke prijzen mee te winnen.”
Kleurplaten zijn nog down te loaden via internet: https://www.centrumlosser.nl/nieuws/kleurwedstrijd-f1-racing-day-losser
Kleurplaten dienen voor 22 augustus ingeleverd te worden bij IJssalon De Koale Kaant of Primera Marcel. De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Racesimulator

De iets oudere jeugd kan racen in een racesimulator, en er is een bandenwisselspel. “Banden wisselen zoals in een pitstop. Zaterdag kan men dat zelf proberen”, aldus Meijerink. Teams konden zich hiervoor aanmelden, en voor de snelste wisseling is een prijs beschikbaar.
Voor het gemeentehuis staan raceauto’s opgesteld.

Raadhuisplein

Het Raadhuisplein wordt voor deze gelegenheid omgebouwd tot een terras met livemuziek. “Het wordt heerlijk toeven op het Raadhuisplein”, weet Meijerink. “Formule 1 racen is ontzettend populair en hoe leuk is het dan dat je ook in Losser een Racing Day kunt organiseren.”

Parkeren bij De Fakkel

De toegang tot al deze activiteiten is gratis. Een praktische tip: auto’s kunnen het beste bij sporthal De Fakkel aan de Gronausestraat 107, worden geparkeerd. Voor stalling van fietsen is genoeg ruimte achter het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.