Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Topsegment-makelaar Burbach Roycroft slaat vanuit Oldenzaal vleugels uit naar Curaçao

Burbach Roycroft kantoor Curacao
De nieuwe vestiging Burbach Roycroft in het monumentale Riffort in Willemstad wordt op maandag 2 september officieel geopend.
Beeld: Burbach Roycrof

Makelaarskantoor in het topsegment Burbach Roycroft, sinds januari van dit jaar opererend vanuit hoofdvestiging Oldenzaal, slaat de vleugels verder uit naar… Curaçao. De makelaar had al de nodige luxueuze huizen in het buitenland in portefeuille, maar zag de laatste jaren de vraag naar exclusieve woningen op Curaçao enorm stijgen. Oprichter-eigenaar Peter Burbach: “Opdrachten brachten ons er zo vaak naar toe, dat het geen lastige vraag meer was of we daar naartoe moesten uitbreiden.”

‘Kunnen direct gaan knallen’

De nieuwe vestiging in het monumentale Riffort in Willemstad wordt op maandag 2 september officieel geopend. Rond die datum is het jaarlijkse Curaçao North Sea Jazzfestival in volle gang. Peter Burbach: “Daar komen altijd veel relaties van ons uit binnen- en buitenland op af. Dat betekent dat we direct kunnen gaan knallen!” Op dit moment mag Burbach op Curaçao onder meer al Corendon-oprichter en -eigenaar Atilay Uslu tot zijn clientèle rekenen.

Gefortuneerde klanten

Burbach Roycroft, dat sinds 2020 gefortuneerde klanten vertegenwoordigt, had al veel luxueuze huizen in onder meer in Duitsland, Oostenrijk, Spanje en Portugal in portefeuille. Maar Burbach zag met name op de Antillen de vraag naar exclusief vastgoed enorm stijgen. Dat komt volgens hem enerzijds omdat de vastgoedontwikkeling op Curaçao in een stroomversnelling is gekomen, maar het eiland ook rap aan populariteit wint als vakantie- en woonbestemming.

Soepeler belastingklimaat

Daar komt bij dat het aantal vastgoedtransacties op de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire, Curaçao) volgens Burbach al een tijd behoorlijk in de lift zit. Een trend, die zich vooral op Curaçao zal doorzetten, omdat hij verwacht dat behoorlijk wat vermogenden in Nederland hun vastgoedbeleggingen in Nederland verkopen vanwege de belastinghervormingen in box-3 en de nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van verhuur. “Het zal geregeld voorkomen dat zij de opbrengsten vervolgens beleggen in andere landen met een soepeler belastingklimaat, zoals Curaçao.”

Enorme groei toerisme

Een derde belangrijke reden voor de bloei van de Curaçaose vastgoedmarkt is volgens Burbach dat het toerisme er een enorme groei doormaakt. “Er zijn steeds meer directe vluchten en er is ook vanuit de Verenigde Staten, Canada en Brazilië een groeiende interesse in het eiland. In 2023 waren er 580.000 bezoekers, een recordaantal en ook fors meer dan in het jaar daarvoor.”

Nederlandse werkwijze

Gesteund vanuit de backoffice in Amsterdam gaat de vestiging van Burbach Roycraft in Willemstad van start met twee teamleden die zijn geworven uit het netwerk van Burbach zelf en het netwerk van enkele klanten. Peter Burbach, die verwacht zelf eens in de zes weken op Curacao te zijn: “Wij willen onze Nederlandse werkwijze er zoveel mogelijk handhaven: kleinschalig en met een vast team. Net als in Nederland zullen we voor een beperkt aantal opdrachtgevers tegelijk werken om de hoge kwaliteit van onze dienstverlening te verzekeren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.