Verkeer
Stuur appje
Zoek

Idee uit de kroeg wordt werkelijkheid: GrensFrequentie biedt makers ‘atelier voor muzikanten’

Grens Frequentie groepsfoto VLNR achterste rij Seth de Leeuw Rieks Bolhuis Rimme Rutten coordinator Kees Huitink Sam de Laat VLNR voorste rij Nadia Nellestein Silke Veld Puck Finkers coordinator
De oprichters van GrensFrequentie
Beeld: GrensFrequentie

Er is een nieuwe broedplaats in Enschede. GrensFrequentie neemt vanaf 5 september plaats in het pand waar ook Metropool Enschede en Kaliber Kunstenschool huizen. Grensfrequentie wordt een verzameling van ‘ateliers voor muzikanten’, waar ook coaching plaatsvindt voor talenten of gearriveerde muzikanten. De nieuwe broedplaats is tijdens de opening, begin volgende maand, voor het eerst te bezichtigen.

De studio’s op het Willem Wilminkplein werden opgericht door een groep afgestudeerden van het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Zij zagen hoe veelbelovende muzikanten de stad verlieten door het gebrek aan perspectief. “Er moest iets veranderen en nu hebben we een mooie broedplaats voor iedereen”, vertelt medeoprichter Puck Finkers. “Het is niet alleen voor ArtEZ-studenten. We willen ook mensen helpen die buiten hun studie om met muziek bezig zijn.”

‘Atelier voor muzikanten’

De broedplaats bestaat uit drie studio’s waar mensen hun instrumenten kunnen stallen, kunnen oefenen of muziek kunnen opnemen. De residenties zijn, indien in gebruik, niet toegankelijk voor anderen. De flexplekken zijn wel openbaar toegankelijk. “Het doel daarnaast is ook dat wij als oud-ArtEZ leerlingen ondersteuning en hulp kunnen bieden aan mensen die dat willen”, zegt Finkers.

Lage kosten

Aan het gebruik van deze studio’s zitten lage kosten. “De prijzen zijn momenteel vooral ceremonieel”, aldus Finkers die nog niet wil vertellen hoe hoog de bedragen zijn. “In 2025 worden ze duurder, omdat we dan alles op de rit hopen te hebben. We hebben gebruiken een starterssubsidie om het project uit te voeren.”

Opening

Op dit moment beschikt GrensFrequentie over drie volledig uitgeruste studio’s op de derde verdieping van het Muziekkwartierm naast Kaliber en Metropool. De opening is op op 5 september om 19:30 uur. Geïnteresseerden in GrensFrequentie die de opening bij willen wonen, kunnen mailen naar [email protected].

Grens Frequentie opening party RSVP
Beeld: GrensFrequentie
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.