Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

De Botterhof in Wierden zoekt vrijwilligers voor wandelen, koken, tuinieren, spelletjes en meer

Botterhof vrijwilligers
Beeld: De Botterhof

Zo’n 125 vrijwilligers telt Carintreggeland Huis De Botterhof in Wierden. Daar kunnen er nog best een aantal bij, vindt vrijwilligerscoördinator Erna Veldhuis-Kromhof. “We zoeken vrijwilligers voor diverse activiteiten”, geeft ze aan.

Vrijwilligers zijn betrokken met het halen en brengen van bewoners naar activiteiten binnen De Botterhof, zoals het Bijbeluurtje op de maandagmorgen en de muziekuurtjes op maandagmiddag, vertelt Veldhuis-Kromhof. “Vrijwilligers helpen bij onder andere het gymuurtje, de mannenmiddag, koffiedrinken, creatieve activiteiten, spelletjes, gaan wandelen of duofietsen met bewoners, kijken foto’s van vroeger, zijn gastheer of gastvrouw op een van de huiskamers, koken voor zes personen of helpen met de lunch”, somt ze een aantal zaken op. De tuin en de volière wordt eveneens verzorgd door vrijwilligers. “Dan houden we ook nog bingo’s en zijn er optredens. Daarvoor hebben we extra vrijwilligers nodig.” Keuze genoeg dus.

“Vrijwilligers komen soms een uurtje, soms twee of drie uur, dat wisselt per activiteit”

Passende activiteit

In een gesprek met de vrijwilliger die zich aanmeldt wordt gekeken wat de vrijwilliger graag doet, wat zijn of haar hobby is. “We kijken samen met de vrijwilliger welke activiteit het best bij hem of haar past.” De vrijwilliger geeft aan welke dag(en) en tijd(en) hij of zij beschikbaar is. “Vrijwilligers komen soms een uurtje, soms twee of drie uur, dat wisselt per activiteit.”

Evaluatie

“Na een week of zes hebben we een gesprek en kijken we van beide kanten hoe het gaat. Wordt het vrijwilligerswerk leuk gevonden. Blijkt de vrijwilliger er geschikt voor? Misschien wil de vrijwilliger toch liever iets anders doen binnen De Botterhof.”

Dementie

De vrijwilligerscoördinator verzorgt informatie over wat vrijwilligers tegen kunnen komen tijdens hun werkzaamheden en hoe ze bewoners, die geheugenproblemen hebben, het beste kunnen benaderen. “Dat hangt ook af van de activiteit waar ze mee helpen, maar men moet wel iets weten over hoe om te gaan met dementie”, aldus Veldhuis.

Vrijwilligersavond

Naast de voldoening die het vrijwilligerswerk op De Botterhof biedt, de blijde gezichten van bewoners, biedt Carintreggeland de vrijwilligers onder andere jaarlijks een gezellige vrijwilligersavond aan en een kerstpakket. “Onze waardering voor onze vrijwilligers is groot”, benadrukt Erna Veldhuis.

Informatie

Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Erna Veldhuis, e-mail: [email protected], telefoon 06-21610038.

icon_main_info_white_glyph

De Botterhof

De Botterhof is een kleinschalig verpleeghuis in het centrum van Wierden. Zestig bewoners, met een indicatie op basis van geheugenproblemen, wonen in tien geschakelde woningen op de begane grond.
Elke woning biedt plaats aan zes bewoners die een eigen zit-/slaapkamer hebben en gezamenlijk gebruikmaken van een huiskamer met keuken.
In de woningen voeren de bewoners samen een huishouden: er wordt iedere dag een maaltijd gekookt en ook de was wordt, indien mogelijk, samen met de bewoners gedaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.