Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo's karttalent Eva Dorrestijn (15) mag zich bij debuut op WK senioren meten met wereldtop

240823 Eva en Wijnand Dorresteijn
Wijnand en Eva Dorrestijn met het ticket voor het WK in november.
Beeld: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karttalent Eva Dorrestijn (15) doet begin november mee aan het officieuze WK voor IAME-karters in Valencia in Spanje. IAME (Italian American Motor Engineering) is de wereldwijde marktleider op het gebied van kartmotoren. De jonge Hengelose won een ticket voor deze wedstrijd tijdens een raceweekend in de IAME Benelux Series in het Belgische Genk afgelopen weekend. Ze was de beste vrouw in de X30 Senioren-klasse.

Eva was er dolblij mee: "Dit ticket was het enige waar we vandaag op focusten. Het was zeker niet gemakkelijk, want ik had een heel sterke concurrente in Roxanne Lantinga (karttalent uit Groningen, red.)."

Gebroken enkel

Het circuit in Valencia is Dorrestijn niet onbekend. "Ik heb twee jaar geleden al eens op dat circuit gereden, omdat we in de kerstvakantie altijd naar Spanje gaan om te trainen. Alleen afgelopen kerst niet, omdat ik toen zat met een gebroken enkel."

“Ik weet niet waar ik sta tussen de jongens en de andere meiden.”

Met 'we' doelt ze op zichzelf en haar vader Wijnand Dorrestijn. Hij is behalve haar vader ook haar coach, monteur, chauffeur en een van haar grootste fans. De twee worden ondersteund door het bedrijf Koene.com, dat onder meer Eva's karts bouwt.

230905 eva dorrestijn 2 PR
Lees ook
Hengelose karter Eva Dorrestijn (14) rijdt zich in Italië tussen de wereldtop

Eva heeft zin in het WK in november, maar tast nog in het duister wat betreft de concurrentie: "Ik heb geen idee wat ik tijdens het WK kan verwachten. Ik weet niet waar ik sta tussen de jongens en de andere meiden. Ik stap over van de junioren naar de senioren, dus het is absoluut een niveau hoger."

Pech

In ieder geval weet Eva wel hoe het er op zo'n WK aan toe gaat. Vorig jaar was ze al van de partij in het Portugese Portimão. Toen nog in de Junioren-klasse. “De snelheid was er toen wel, maar pech in de kwalificatie en de heats voorkwamen een topresultaat."

Kampioen van de Benelux?

Voor het zover is, is er eerst nog de laatste ronde van het Benelux-kampioenschap in Mariembourg in België medio oktober. "Ik sta eerste in het klassement en vorig weekend ben ik nog een beetje uitgelopen dankzij een goede race (ze werd negende in een veld van 78 rijders. red.). Ik ga alles voor de titel in dat kampioenschap geven."

icon_main_info_white_glyph

Ladies Cup

Begin oktober rijdt de Hengelose ook nog de Ladies Cup in Le Mans in Frankrijk, voor meisjes en vrouwen van veertien jaar en ouder. "Misschien kan ik wel een podiumplaats halen, maar er rijden een paar echt goede meiden mee, dus wordt lastig."

Haar school - Eva gaat straks naar 4havo op het Twickel College - werkt volgens vader Wijnand Dorrestijn prima mee: "Dat moet ook wel als je ziet hoe veel we op pad zijn. Op dit moment zijn we voor een wedstrijd in Duitsland in een andere klasse en elke woensdag trainen we in Houten, omdat Eva deel uitmaakt van de KNAF Junior Academy." Eva en haar vader zijn altijd op zoek naar sponsoren. Geïnteresseerd? Neem dan contact op via email: [email protected].

Vorig jaar mei nam 1Twente een reportage op met Eva Dorrestijn:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.