Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschede biedt ook de komende jaren podium aan toptoernooi voor jonge judoka's

20240823 Judobond Nederland Topjudo Twente contract Enschede
In het bijzijn van Chiel Willems (midden) van Judobond Nederland) tekenden Stijn Jager (links) en Henri Cooiman van Topjudo Twente een nieuw contract op Papendal.
Beeld: Topjudo Twente

Het wordt ook wel het 'meetmoment' genoemd, het jaarlijkse Open Twents Judiokampioenschap. Tijdens dit evenement worden de ontwikkelingen van judoka's tot 18 jaar gemeten. Op basis van die prestaties stelt de judobond de selectie voor internationale toernooien samen. Al enkele jaren heeft dit prestigieuze toernooi in de Diekmanhal in Enschede plaats. En met een nieuw contract is die organisatie ook voor de komende jaren veiliggesteld.

Op de topsportcampus Papendal is afgelopen week een nieuw contract ondertekend door de Judobond Nederland en Topjudo Twente. In ieder geval in 2025, 2026 en 2027 zal het Open Twents Judokampioenschap (OTJK) in Enschede worden gehouden.

Internationale kwalificatie

Voor de organisatoren van Topjudo Twente is dit belangrijk. Het meetmoment is een belangrijk onderdeel van de talentenontwikkeling. En dan hebben we het niet alleen over deze regio, maar over heel Nederland.

Wie op het OTJK in de smaak valt, maakt kans om geselecteerd te worden voor deelname aan internationale Europa Cups. En via deze toernooien kunnen talentvolle judoka's zich kwalificeren voor het EK, het WK en het European Youth Olympic Festival.

1200 deelnemers

Het Open Twents Judokampioenschap blijft groeien. Vorig jaar telde het evenement 1.200 deelnemers uit binnen- en buitenland. Daarmee is het een van de grootste judo-evenementen van Nederland.

Niet gek dus dat sportwethouder Niels van den Berg blij is dat het toernooi voor Enschede behouden blijft. "Het meetmoment tot 18 jaar draagt bij aan de sportieve ontwikkeling van jongeren en versterkt het sportklimaat in de regio", zegt hij.

icon_main_info_white_glyph

Vijfde editie

Dit jaar wordt de vijfde editie van het Open Twents Judiokampioenschap gehouden op 14 en 15 december. Uiteraard heeft deze ook plaats in de Diekmanhal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.