Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste renners profronde van Almelo bekend, prominentenrace met Hennie Kuiper en Joop Zoetemelk

Ramon Sinkeldam
Ramon Sinkeldam is een van de renners die in Almelo aan de start staat
Beeld: Dick Soepenberg

De wielrenprofs Ramon Sinkeldam, Koen Bouwman en Pim Ronhaar gaan vrijdag van start in de profrond van Almelo. Met nog een week te gaan zijn het de eerst drie renners die de organisatie prijsgeeft.

Verlanglijstje

Zoals ieder jaar is het maar weer afwachten welke renners beschikbaar zijn. Renners die op het verlanglijstje stonden en hadden toegezegd, zijn alsnog opgeroepen voor de Benelux Tour die woensdag van start gaat in het Belgische Riemst.

Renewi Tour

”Ploegleiders kunnen te allen tijde over hun renners beschikken ook al hebben ze een contract getekend voor in dit geval het profcriterium van Almelo”, legt Guido Eggermont van het Almelose organisatiecomité uit. ”We hebben veel last van de Renewi Tour, zoals die etappekoers tegenwoordig heet.”

Welke renners de profronde van Almelo daardoor vrijdag misloopt wil de organisatie niet zeggen. Wel dat er een tiental is vastgelegd. ”De komende dagen zullen we die namen naar buiten brengen”, verwacht Eggermont.

Hennie Kuiper en Joop Zoetemelk

De koers met profs gaat om 20 uur van start. Om 17.45 uur is er een race met prominenten, zoals Hennie Kuiper, Joop Zoetemelk, Jos Lammertink en Hennie Stamsnijder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.