Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Ontslag directeur-bestuurder WBO Wonen Oldenzaal vanwege ‘onrust op de werkvloer’

Oldenzaal woningcorporatie wbo wonen spoorstraat
Beeld: Leon de Man

Een ‘onoverbrugbaar verschil van inzicht over gemaakte keuzes en communicatie daarover’ heeft de Raad van Commissarissen van woningcorporatie WBO Wonen in Oldenzaal doen besluiten directeur-bestuurder Wouter Versteeg te ontslaan. Voorzitter van de RvC Robert Baveld betreurt de gang van zaken. “Wij constateren dat er sprake was van onrust in de organisatie. Dat trekken wij ons aan.”

‘Grote kennis van de sector’

Op de site van WBO Wonen wordt gemeld dat zowel de RvC als de directeur-bestuurder vinden dat de samenwerking niet langer kan blijven voortduren. Wouter Versteeg werd in oktober 2021 in zijn functie benoemd, als opvolger van interim directeur-bestuurder Eric Willems. Bij zijn benoeming werd Versteeg door toenmalig RvC-voorzitter Roy Niehof geprezen vanwege zijn ‘grote kennis van de sector’.

Voldoende ‘bagage’

Voordat Versteeg werd benoemd bij WBO Wonen werkte hij onder meer 7 jaar als adviseur van de directie en bedrijfsdirecteur bij woningcorporatie De Veste in Ommen, was lid van de RvC van Beter Wonen in Almelo en lid van de financiële commissie van de VTW, de brancheorganisatie voor toezichthouders van woningcorporaties. Voldoende ‘bagage’, volgens de toenmalige RvC, om verder uitvoering te geven aan de ambities van WBO Wonen op de belangrijke thema’s duurzaamheid, betaalbaarheid en beschikbaarheid.

Rust op werkvloer herstellen

De huidige voorzitter van de RvC zegt dat het besluit tot het ontslag van Wouter Versteeg allereerst is genomen ‘met het oog op een goede en rustige werkomgeving voor de mensen van WBO Wonen’. De RvC hoopt de rust op de werkvloer in eerste instantie te herstellen met de aanstelling van een interim-bestuurder. RvC-voorzitter Baveld: “Het brengen van continuïteit, het bevorderen van samenwerking en werkplezier vinden wij als Raad van Commissarissen heel belangrijk.” Intussen gaat de RvC aan de slag met het profiel voor een nieuwe, vaste directeur-bestuurder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.