Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kind van NEC Bart van Rooij tekent vierjarig contract bij FC Twente

240823 Bartvan Rooij FC Twente 3
Rechtsback en 'kind van NEC' Bart van Rooij heeft een vierjarig contract getekend bij FC Twente.
Beeld: fctwente media

NEC en FC Twente zijn eruit. Rechtsback en 'kind van NEC' Bart van Rooij heeft een vierjarig contract getekend bij de Tukkers en stapt per direct over. Van Rooij speelde vanaf z'n negende bij de club uit Nijmegen. In 2018 brak hij door in het eerste elftal. Hij speelde 170 officiële wedstrijden in de hoofdmacht en scoorde zeven keer.

Na weken van onderhandelen en schaken op meerdere borden had technisch directeur Arnold Bruggink eind deze week beet. Vandaag werd Van Rooij gekeurd en nu is er witte rook te zien boven de Grolsch Veste. Een opgeluchte Bruggink: "Bart van Rooij is een speler met een enorme drive. Daarnaast is hij een echte strijder, dat heeft hij bij NEC wel laten zien. Op het veld gaat hij door muren. Bart is nog jong, maar met 170 wedstrijden achter zijn naam heeft hij al veel ervaring in het betaald voetbal. Hij is klaar voor een nieuwe stap in zijn carrière.”

Sampsted

Bart van Rooij was voor Bruggink vanaf het eerste moment één van de belangrijkste kandidaten om de vertrokken Alfons Sampsted op te volgen in de Grolsch Veste. Van Rooij moet op de positie rechts in de achterhoede de concurrentiestrijd aangaan met Youri Regeer.

icon_main_info_white_glyph

'Voor een dubbeltje op de eerste rang'

Twee weken geleden toonde FC Twente voor het eerst interesse in Van Rooij. De speler was vereerd, maar NEC wees een eerste bod van naar verluid ongeveer 500.000 euro resoluut van de hand. FC Twente wilde op dat moment niet verder gaan, waardoor de deal leek te stranden. In haar zoektocht naar alternatieven ving FC Twente de dagen daarna telkens bot, waardoor er weer met Nijmegen gebeld werd. Technisch directeur Carlos Aalbers van NEC tegenover het AD: "Twente heeft het bod in twee dagen tijd met ongeveer 50 procent verhoogd. Dan gaat het snel. Wij waren niet van plan om de transfer van Bart te blokkeren, maar we eisten wel een marktconforme prijs. Twente zat aanvankelijk voor een dubbeltje op de eerste rij en daar wilden we niet aan meewerken. Uiteindelijk zijn alle partijen tevreden met deze uitkomst.”

'Mooie aanhang'

Het verhaal van Bruggink spreekt Van Rooij erg aan, vertelt de geboren Noord-Brabander: “Het plan van de club, de ambities en het Europees toneel waar je op speelt maken het heel aantrekkelijk om hier te voetballen. Ik heb mijn hele carrière bij NEC gespeeld en het daar altijd naar mijn zin gehad. Nu kan ik een nieuwe stap maken en FC Twente is een ideale club, waar ik verder kan groeien. FC Twente heeft een prachtig stadion, een mooie aanhang en een leuke spelersgroep waar ik prima in pas.”

International

Van Rooij speelde interlands voor Nederland onder 18 (vier keer) en Nederland onder 19 (vijf keer).

240823 Bartvan Rooij FC Twente 2
Technisch directeur Arnold Bruggink met de nieuwe aanwinst Bart van Rooij.
Beeld: fctwente media
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.