Verkeer
Stuur appje
Zoek

Een eigen voetbalschool in Enschede, maar ook persoonlijke ambities: ‘Eredivisieclubs kunnen me bellen’

De inmiddels in Enschede ingetrokken oud-voetballer John Verhoek weet maar niet van ophouden. Naast zijn eigen voetbalschool in Enschede is de spits ook nog actief bij de Baller League in Duitsland. Daar houdt het niet op volgens de Hagenees. Hij zou ook graag nog een keer aan de bak willen bij een Nederlandse profclub.

“Als een Eredivisieclub interesse heeft, kunnen ze bellen”, zegt oud-ADO Den Haag spits John Verhoek. Hij maakte furore in de Duitse 2. Bundesliga, waar hij 249 wedstrijden speelde bij verschillende voetbalclub. “De tijd in Duitsland is voor mij de mooiste uit mijn leven.”

Duits voetbal

De Hagenees speelde respectievelijk voor Hansa Rostock, St. Pauli, Heidenheim en later in zijn carrière voor MSV Duisburg en VFL Osnabrück. “Als ik nu in Rostock zou lopen weet ik dat ik zo’n vijftig tot zestig foto’s met fans moet maken”, aldus Verhoek. “Ik trek zelf ook meer naar het Duitse voetbal. Dat is veel meer fysiek dan we in Nederland gewend zijn.”

Sem Steijn

“De Duitse competitie moet bijvoorbeeld ook voor een speler als Sem Steijn een goede stap zijn, na een goed seizoen.” Verhoek kent de middenvelder van FC Twente goed door zijn verleden met vader Maurice Steijn. “Ik ken Sem al vanaf dat die tien is. Nu spreken we elkaar nog veel, omdat we beide in Enschede wonen.”

Voetbalschool

Verhoek is in Enschede gekomen omdat hij voor VFL Osnabrück speelde, maar heeft inmiddels een eigen voetbalschool: John Verhoek Academy. “We hebben nu zo’n dertig voetballers die ik beter probeer te maken.” Ik help ze met techniek en andere basisvaardigheden van jonge spelers. De trainingen worden gehouden op de velden van Tubanters in Enschede.

Baller League

De Baller League is een indoor voetbalcompetitie waarin voetballers het tegen elkaar opnemen op een klein kunstgrasveld. “Ik ben gevraagd om daar als prof mee te doen. Het zit namelijk zo dat er twee profs per team meedoen en die versterken dan al een bestaand team”, vertelt Verhoek. “Spelers als Christoph Kramer, Kevin-Prince Boateng, Mats Hummels en Lukas Podolski doen allemaal mee met dit toernooi in Keulen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.