Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drie dagen Volksfeesten Oele dankzij hechte gemeenschap: 'Hiermee versterken we onze band'

240827 volksfeesten oele
De zaterdag wordt afgesloten met de eerste editie van Nachtoel'n
Beeld: volksfeesten oele

De 105e editie van de Volksfeesten Oele wordt komend weekend gehouden in de weilanden van het Hengelose buurtschap met dezelfde naam. Volgens de organisatie 'belooft het een onvergetelijk spektakel te worden waar jong en oud, buurtbewoners en bezoekers van buiten samenkomen om te genieten van alles wat dit prachtige buurtschap te bieden heeft'.

362 Dagen per jaar is het stilte dat de klok slaat in de buurtschap achter de Oldemölle, de befaamde watermolen. Die drie dagen per jaar dat dat niet het geval is, is het meteen goed raak. Met heel veel muziek op drie verschillende podia, sportieve festiviteiten en gezelligheid.

Loes Bolks, bestuurslid van de Volksfeesten Oele, prijst de gemeenschapszin van de Oelenaren, die dit feest mogelijk maken: "Deze feesten zijn van groot belang voor de lokale gemeenschap. Ze brengen mensen samen, versterken de onderlinge band en bieden een platform voor lokaal talent."

Happen en Trappen

Loes is toevallig één van die lokale talenten. Samen met Maureen ter Bekke vormt zij het countryduo M'reen & Loes. Zij trappen het feest vrijdag 30 augustus af tijdens een smakelijk 'Happen en Trappen', een avond vol food en muziek, aansluitend op het traditionele Bedrijvenuurtje. De vrijdag wordt afgesloten door het Achterhoekse folkgezelschap Boh Foi Toch.

De Bankzitters

Zaterdag 31 zijn er de kinderspelen en kan iedereen met een gemotoriseerd voertuig de Steenslagrally rijden. 's Middags is er het vogel- en schijfschieten en de dag wordt afgesloten met de eerste editie van Nachtoel'n, een feest waarbij het dak eraf gaat met optredens van De Bankzitters, Fleetwoodmax, Steamsister en feest-DJ Jochem.

De Heinoos

De laatste dag, zondag 1 september, staat in het teken nostalgie en sport. Eerst is er de oldtimerrit voor klassieke trekkers en 's middags is het Sportcafé open, zodat niemand de wedstrijd FC Utrecht - FC Twente of Max Verstappen op Monza hoeft te missen. Daarna kan eenieder zelf de handen uit de korte mouwen steken voor een paar potjes 'Grössvolleyballen', waarna de dag wordt afgesloten door Kenny Dan, Just Like Us, Orion, Cervisia en Eline. Allemaal lokale en regionale muzikanten met talent.

Het weekend wordt afgesloten met een 'Normale' show van de Heinoos.

Info en kaarten via: volksfeestenoele.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.