Verkeer
Stuur appje
Zoek

Porsche-coureur Ten Voorde uit Enschede bijna kampioen: 'Donuts voor het stadhuis? Daag me niet uit, ik doe het zo'

Larry ten Voorde
Beeld: 1Twente

Porsche-coureur Larry ten Voorde ziet een huldiging voor het stadhuis in zijn thuisstad Enschede wel zitten. In Zandvoort won hij zondag de race in de Porsche Supercup en het kampioenschap kan hem bijna niet meer ontgaan.

Hij heeft er hard voor moeten vechten, zo zegt hij zelf. Maar afgelopen weekend is het de Enschedeër eindelijk gelukt: voor het eerst in zijn carrière won hij in Zandvoort. Nu staat er nog één Grand Prix tussen hem, het kampioenschap en een huldiging in zijn thuisstad Enschede.

Niet vlekkeloos

Het ging niet helemaal vlekkeloos in Zandvoort afgelopen zondag. Door motorpech stond de Enschedese coureur lang in de pitlane. Maar met één ronde aan het einde maakte hij alles goed en wist hij de polepositie te pakken. "Het was geen schoonheidsronde, maar wel een ronde waarin echt alles op de limiet zat."

Eindelijk winst

"Winnen op je 'home-grandprix', dat was echt een bucketlistitem", vertelt Ten Voorde. "De afgelopen jaren zat ik er telkens dicht bij, maar elke keer was het net niet. Maar zoals ik vaak zeg: 'never give up'." Dat motto leed de 27-jarige coureur zondag dan eindelijk naar glorie op eigen bodem. "Zo fantastisch dat het dit weekend lukte", blikt hij terug. "Ik was helemaal op, je bent zo diep gegaan, maar je voelt ook zoveel vreugde en blijdschap. En ook de fans, het zat bomvol. Je rijdt daar met 270 kilometer per uur en ziet de oranje kleuren alleen in je ooghoeken. Tijdens het uitrijrondje heb ik alles even goed bekeken, kippenvel. Fantastisch om daar te winnen in het voorprogramma van de Formule 1."

Op weg naar kampioenschap

De overwinning van zondag was voor ten Voorde een belangrijke stap op weg naar alweer zijn derde kampioenschap in de Porsche Supercup. Volgend weekend in het Italiaanse Monza moet het gaan gebeuren, tijdens de laatste race van het seizoen. "Het was supergaaf in Zandvoort, maar de knop is alweer om en ik wil er vol voor gaan", zegt de Enschedeër gefocust.

Ten Voorde heeft op dit moment twintig punten voorsprong op de nummer twee van het klassement, de Brit Harry King. Als laatstgenoemde nog kans wil maken op de eindzege, moet hij komende zondag winnen. In dat geval mag ten Voorde niet buiten de top elf eindigen. Grote kans dat het gaat lukken, zo lijkt het. Toch pakt ten Voorde het serieus aan. "Alsof het mijn eerste race is. Zoveel mogelijk op de simulator, besprekingen met mijn ingenieurs, alle dingen waar ik zelf invloed op heb wil ik heel goed uitoefenen."

Donuts voor het stadhuis

Als het volgende week zover is, ziet de coureur een huldiging in zijn thuisstad Enschede wel zitten. Misschien een paar donuts met de Porsche voor het stadhuis? "Daag me niet uit, want ik doe het zo", zegt ten Voorde lachend. "Als de gemeente akkoord is natuurlijk. Maar eerst moet ik het komend weekend afmaken."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.