Verkeer
Stuur appje
Zoek

Studeren in een theaterfoyer, in Enschede kan het

Studiewerkplekken in de foyer van het Wilminktheater
Beeld: Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede stellen vanaf 2 september hun foyer beschikbaar als studieruimte voor studenten. De culturele hotspot, gelegen in het hart van Enschede, moet een plek worden waar studenten van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur gratis kunnen studeren.

De studenten kunnen tijdens hun schoolopdrachten gebruik maken van de faciliteiten. “Om de studenten kennis te laten maken met de locatie is er in de maand september koffie en thee tegen gereduceerde prijzen en is het water gratis”, vertelt woordvoerder Daniël Janssen van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Ruimte nodig

“In Enschede is er altijd ruimte nodig voor studie”, schetst Janssen. “Daarom willen we onze ruimte, wanneer dat niet gebruikt wordt voor voorstellingen, openstellen voor iedereen.” Naast studeren kan de foyer ook gebruikt worden voor ontmoetingen tussen studenten.

Gratis WiFi

De foyer biedt een rustige omgeving voor studenten die zich willen concentreren op hun studie. “Ze hebben geen last van soundchecks en voorbereidingen van shows. Onze foyer is een rustige plek.” De ruimte is voorzien van voldoende studieplekken, talloze stroompunten en gratis WiFi. “Personeelsleden lopen langs om een oogje in het zeil te houden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.