Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese bloedbank stopt ermee, donoren straks welkom in Hengelo

20240828 Sanquin bloedbank
De locatie van bloedbank Sanquin, aan de Oosterstraat in Enschede, gaat eind december dicht.
Beeld: 1Twente

De locatie van bloedbank Sanquin, aan de Oosterstraat in Enschede, gaat eind december dicht. Reden voor de sluiting is het betaalbaar kunnen houden van de bloedvoorziening. Begin 2025 komt er een nieuwe, centrale locatie in Hengelo.

Sanquin heeft rond de 100 locaties in Nederland. De organisatie houdt zich bezig met de inzameling van bloed, de beschikbaarheid van bloed voor medische behandelingen en wetenschappelijk onderzoek.

Centrale locatie Hengelo

Op dit moment wordt er in Hengelo een nieuwe bloedbank gerealiseerd voor bloed- en plasmadonors. De nieuwe locatie is de Prinses Beatrixstraat 15 in Hengelo. Het oude UWV-pand is nu al in gebruik, maar wordt verbouwd. De locatie heeft ruimere openingstijdingen en is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Verwachting is dat de nieuwe vestiging begin 2025 open gaat.

Mobiele bloedbank

Omdat de locatie in Enschede de deuren sluit, onderzoekt Sanquin een mogelijk alternatief: een mobiele bloedbank voor het doneren van bloed. Bedoeling is dat die meerdere keren per jaar naar een vaste plaats komt. Let wel: bij de mobiele variant is het alleen mogelijk om bloed te doneren. Plasmadonors moeten overstappen op de nieuwe bloedbank in Hengelo.

240413 bloeddonor RTV OOST
Lees ook
Bloedbank Hengelo tijdelijk gesloten vanwege problemen met het gebouw
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.