Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

WG-fractie: Geen woorden maar daden voor verkeersveiligheid rond school in Oldenzaal

Julie paal Franciscusschool
Volgens de WG-fractie kunnen de Julie-palen bij de Franciscusschool gemakkelijk en goedkoop worden verplaatst naar de TCC-locatie Potskampstraat.
Beeld: Redactie Twente FM

Nu de scholen volgende week maandag weer beginnen, vraagt de WG-fractie nog eens weer aandacht voor de verkeersveiligheid op de Vos de Waelstraat bij het Twents Carmel College locatie Potskampstraat in Oldenzaal. Volgens fractievoorzitter Petra Oude Engberink zijn maatregelen nu dringend nodig omdat vanaf maandag ook kinderen van de Franciscusschool (die wordt gerenoveerd) tijdelijk zijn gehuisvest op de TCC-locatie.

Julie-palen alleen bij basisscholen

Twee jaar geleden vroeg de WG-fractie ook al aandacht voor de in haar ogen gevaarlijke verkeerssituatie op de Vos de Waelstraat. Petra Oude Engberink: “Het verkeer raast daar voorbij, terwijl kinderen die naar school gaan daar oversteken.” Verantwoordelijk wethouder Evelien Zinkweg wees destijds het verzoek van de WG om zogenaamde Julie-palen te plaatsen af, met als argument dat de TCC-locatie Potskampstraat geen basisschool is. Julie-palen zijn felgekleurde palen, vaak met een hand er op, die weggebruikers moeten attenderen op overstekende schoolkinderen.

Geen concrete maatregelen

De afgelopen twee jaar is de verkeersveiligheid op de Vos de Waelstraat nog diverse keren aan de orde geweest in het gemeentehuis. Tot concrete maatregelen leidde dat volgens de WG echter niet. Zo deed de wethouder de toezegging dat er maatregelen zouden worden genomen als onderdeel van de integrale aanpak van onder meer de Denekamperstraat en de Bentheimerstraat. Nu stelt de WG-fractie vast dat de Denekamperstraat inmiddels is aangepakt en de maximumsnelheid op de Bentheimerstraat is teruggebracht van 50 naar 30 km, maar dat de verkeerssituatie rondom het TCC locatie Potskampstraat nog niet is veranderd.

Goedkoop en gemakkelijk

Dat nu vanaf maandag basisschoolkinderen de gevaarlijke Vos de Waelstraat moeten oversteken maakt maatregelen volgens de WG-fractie extra urgent. Reden om het oude verzoek om het plaatsen van Julie-palen opnieuw uit de kast te trekken. Petra Oude Engberink: “Veel kosten zullen er niet gemaakt hoeven te worden. De Julie-palen rondom de huidige Franciscusschool staan daar nog fier overeind maar kunnen in onze ogen prima tijdelijk verplaatst worden naar de locatie Potskampstraat.”

Geen woorden maar daden

Om de onderstrepen dat de WG dit keer geen woorden wil, maar daden, wordt het college vriendelijk maar dringend gevraagd om nog deze week de Julie-palen zal verplaatsen van de Franciscusschool naar de tijdelijke locatie van de school, de TCC locatie Potskampstraat. Petra Oude Engberink: “Wij vragen niet om een uitgebreide toelichting in de vorm van een antwoordbrief, maar gaan ervan uit dat het college onze oproep positief op zal pakken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.