Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zwitserse specialist komt straatverlichting Oldenzaal repareren

Wie de afgelopen anderhalve week door Oldenzaal is gekomen, kan het niet ontgaan zijn: de straatverlichting brandt dag en nacht vanwege een technisch probleem. Maar er gloort licht aan het eind van de tunnel: morgen komt een specialistische monteur uit Zwitserland om het probleem op te lossen.

Met uitzondering van een deel van De Graven Es brandt de straatverlichting al zo'n anderhalve week. Door een storing gaan de lampen niet meer automatisch aan en uit. Daarom heeft netbeheerder Coteq uit voorzorg de verlichting aangelaten. "Vanwege de veiligheid. We zouden het handmatig aan en uit kunnen zetten, maar dat risico willen we niet nemen", vertelt een woordvoerder.

Donderdag komt de monteur uit Zwitserland met specialistische apparatuur om de schakelaar te repareren. Daarna verwacht Coteq dat de straatverlichting overdag weer uit kan.

Straatverlichting Oldenzaal
Beeld: twente fm

De netbeheerder is nog niet bezig geweest met de vraag wat het aanlaten van de verlichting voor extra energiekosten met zich meebrengt. "Onze focus ligt bij het oplossen van het probleem. Dat zijn zorgen voor daarna."

Straatverlichting Oldenzaal
Lees ook
Straatverlichting in Oldenzaal brandt door storing al een week dag en nacht
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.