Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Jeugd Racing Genk, Bayern Leverkusen, Ajax, PSV, AZ voetbalt in Enter, tegen jeugd Enter Vooruit

Enter Vooruit Internationaal Jeugdtoernooi
Beeld: Vv Enter Vooruit

Topclubs uit Europa voetballen zaterdag tegen onder ander een jeugdteam van Heracles/FC Twente en tegen de jeugd van Enter Vooruit, tijdens de vijfde editie van het Ten Brinke Bouw Internationale Jeugdtoernooi voor JO-12. “Het belooft weer een mooi toernooi te worden”, zegt Eric Tijhof van Enter Vooruit in de ochtendshow van Twente wordt Wakker.

Vanuit België zijn Royal Antwerp en Racing Genk te gast. Deze laatste club was de winnaar van de edities van 2020 en 2022. Het internationale gezelschap bestaat verder uit Hammarby uit Zweden, Odense BK uit Denemarken, Malta IF uit Malta en Kapylan Pallo uit Finland. “Bayern Leverkusen doet voor de vijfde keer mee, evenals Racing Genk. Zij komen elk jaar”, aldus Tijhof.

Audiofragment
Internationaal Jeugdtoernooi bij Enter Vooruit | Eric Tijhof
Op zaterdag 31 augustus vindt de vijfde editie van het Ten Brinke Bouw Internationale Jeugdtoernooi voor JO-12 plaats

FCV Twente/Heracles

Naast de buitenlandse top zijn ook gerenommeerde clubs uit Nederland vertegenwoordigd. “Voetballers van onder de 12 jaar uit de jeugdopleidingen van AZ, PSV en Ajax.” PSV heeft dit toernooi al eens gewonnen, en AZ won het toernooi vorig jaar. Vanuit de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles Almelo staan Twentse voetbaltalenten op het veld. Het deelnemersveld wordt deze dag gecomplementeerd door de eigen JO13-1 van v.v. Enter Vooruit.

Prestigeus toernooi

Dat er zo’n prestigieus internationaal jeugdtoernooi gehouden wordt in Enter heeft te maken met de contacten die de Enterse voetbalclub heeft met de PFA, de Prestige Football Academy. Tijhof: “De PFA, de voetbalschool hier in de regio, maakte gebruik van ons terrein voor trainingen. Het eventbureau van de PFA regelde als tegenprestatie het toernooi voor ons.”

“Wie kan nou zeggen dat je vroeger tegen Ajax voetbalde…”

Gastouders

Op de dag voor de wedstrijd, vrijdag 30 augustus, komen de meeste voetbalteams in Nederland aan. “Sommige tegenstanders slapen in een hotel, anderen slapen bij gastouders hier in het dorp. Eind van de middag, begin van de avond komen ze allemaal stapsgewijs Enter binnen.” Enter Vooruit houdt een bijeenkomst voor de gastouders, de spelers ontbijten de volgende dag in Enter en spelen vervolgens dat toernooi. "De meesten gaan aan het eind van de dag weer naar huis. Anderen gaan door naar een toernooi hier in de buurt.”

Finale

De wedstrijden beginnen om 10.00 uur; rond 17.00 uur is de finale. Aansluitend is de prijsuitreiking.

Tijhof: “We hopen dat onze eigen jeugd ook nog een klein beetje inbreng heeft dit jaar. Die is meestal kansloos, maar het is voor hen wel een geweldige dag. Wie kan nou zeggen dat je vroeger tegen Ajax voetbalde…”

De poule indeling en het volledige wedstrijdschema zijn digitaal te vinden via https://www.tournify.nl/live/entervooruit-u12-2024

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.