Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Muziek rode draad in 60-jarige huwelijk van Henk en Marianne

Echtpaar van den Heuvel 1
Burgemeester Patrick Welman feliciteerde Marianne en Henk Van den Heuvel met hun 60-jarig huwelijk. Op de foto wordt het paar geflankeerd door zoon en dochter met partners.
Beeld: Gemeente Oldenzaal

Muziek loopt als een rode draad door het leven van Henk van den Heuvel (85) en Marianne Slot (bijna 84) uit Oldenzaal. In hun beider geboortestad Almelo viel Marianne ooit als een blok voor Henk, gitarist van de schoolband. In hun bovenwoning aan de Groote Markt - waar ze vorige week nog ‘eerste rang’ zaten boven het grote podium tijdens De Boeskool is lös - feliciteerde burgemeester Patrick Welman het paar woensdag met hun 60-jarig huwelijksfeest.

‘Escape’ in Portugal

Henk en Marianne houden van hun plekje in de Oldenzaalse binnenstad, waar ze inmiddels een aantal jaren wonen. Vanwege de ‘reuring’. Niet alleen tijdens de grote evenementen als de Boeskool is lös, carnaval en Oldenzaal Muzikaal, maar ook in de weekends wanneer de Groote Markt wordt bevolkt door soms luidruchtig uitgaanspubliek. De overlast, die dit met zich meebrengt, nemen ze op de koop toe. Ook al, omdat ze een ‘escape’ hebben: elke winter brengen Henk en Marianne zo’n drie maanden door in hun familie-appartement in Albufeira, Portugal.

‘Musik zum träumen’

Daar is het goed toeven, ook al omdat zoon en dochter, met hun in totaal vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen er dan af en toe op bezoek komen. Na hun drukke werkzame leven genieten Henk en Marianne, allebei nog goed gezond, volop van hun vrije tijd. Marianne borduurt en leest graag. Henk puzzelt en luistert ’s avonds regelmatig naar ‘Musik zum träumen’ op de Duitse radiozender WDR.

Gitaarles op muziekschool

Muziek speelde van jongs af aan een belangrijke rol in het leven van Henk. Kreeg dat met de paplepel ingegoten door z’n vader, die dirigent was van een mandolineorkest in Almelo. Naast zijn werk in de ondersteunende dienst op de LTS in Almelo gaf Henk ruim 20 jaar gitaarles op de muziekschool in Rijssen. In zijn geboortestad speelde hij bariton in het Almelo’s Stedelijk Orkest, waarvan hij ook 20 jaar voorzitter was.

Muziek in de genen

Dat muziek in de genen zit bij de familie Van den Heuvel, blijkt wel uit het feit dat zoon Chris er zelfs zijn beroep van maakte. Hij is in Oldenzaal en omgeving een bekende verschijning als pianist/zanger, bandleider en muziekdocent. Henk is er van overtuigd dat zoon Chris het talent van zijn vader heeft geërfd, niet zozeer van hem. “Als mijn vader de kans had gekregen, was hij zeker professioneel muzikant geworden.”

Bariton biej n Bond

In Enschede was Henk werkzaam aan de HTS, waar hij zijn loopbaan beëindigde als hoofd van het stafbureau van de Saxion Hogeschool. Neergestreken in Oldenzaal pakte Henk de bariton weer op bij muziekvereniging St. Joseph, in de volksmond n Bond. Na zijn pensionering was hij onder meer tien jaar voorzitter van de toenmalige Stichting Huisvesting Ouderen.

Thuis na trouwen

Marianne was na haar opleiding aan de Meisjesvakschool een aantal jaren werkzaam als coupeuse. Totdat ze trouwde met Henk. Vanaf dat moment werd ze geacht thuis te blijven, zoals een vrouw in die tijd geacht werd te doen. In Oldenzaal was Marianne nog wel tien jaar werkzaam in de thuiszorg, waarna ze naar eigen zeggen ‘met heel veel plezier’ als oppas fungeerde van de kleinkinderen.

Kaart van de koning

Het 60-jarig huwelijksfeest van Henk en Marianne wordt zaterdag op bescheiden wijze gevierd in familiekring. Met een etentje in de Groote Sociëteit, waar op de historische kegelbaan ook gekegeld kan worden. Hoewel ze eigenlijk niet zoveel ophef wilden maken over hun 60-jarige huwelijksverbintenis, waren Henk en Marianne stiekem toch wel verguld met het bezoek van de burgemeester. Maar ook met de ‘persoonlijke’ felicitatie van koning Willem Alexander en koningin Maxima middels een kaart met hun beeltenis…

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.