Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Tennistoppers van de toekomst sprokkelen ATP-punten in Oldenzaal

Siers tennistoernooi 1
Het publiek kan deze week (gratis) genieten van toptennis op de gravelbanen van OLTC Ready in Oldenzaal.
Beeld: Redactie Twente FM

Terwijl de internationale tennistop zich in New York heeft verzameld voor de US Open, proberen de toppers van de toekomst deze week puntjes te sprokkelen voor de wereldranglijst in…Oldenzaal. Op de gravelbanen van OLTC Ready, schitterend gelegen in het lommerrijke Kalheupinkpark, wordt deze week de Siers ITF World Tennis Tour 2024 afgewerkt. Botic van de Zandschulp, drie jaar geleden finalist in Oldenzaal, stuntte donderdagnacht op de US Open tegen wereldtopper Carlos Alcaraz.

Verwend met goede spelers

Dit voorbeeld toont volgens toernooidirecteur Ad Luttikhuis aan dat de Siers ITF World Tennis Tour een belangrijke opstap kan zijn voor spelers die dromen van een carrière in het professionele tennis. “De afgelopen jaren zijn we verwend geweest met echt goede spelers. Alle Nederlandse toppers hebben hier wel gespeeld.”

Springplank naar de top

Het prestigieuze toernooi in Oldenzaal wordt door aanstormend tennistalent gezien als een springplank naar de top. maar er vallen in Oldenzaal ook ATP-punten te verdienen, die essentieel zijn om de internationale tennistop te bereiken.

Prijzenpot van 65.000 dollar

Dat ook internationale subtoppers graag naar Oldenzaal komen, heeft zeker te maken met de goed gevulde prijzenpot. Dat geld wordt bijeengebracht door sponsors, met, volgens Ad Luttikhuis, vooral een grote inbreng van hoofdsponsor Siers. “Maar er zit ook een subsidie van de KNLTB bij. De tennisbond vindt dit soort toernooien belangrijk, want dan hoeven de jonge Nederlandse profs niet alleen in het buitenland hun puntjes bij elkaar te sprokkelen.”

Spelershotel in Hengelo

In totaal nemen ruim 100 jonge profs uit binnen- en buitenland deel aan het toernooi. Die worden voor een groot deel ondergebracht in het City Hotel in Hengelo dat dient als spelershotel. Dat het de spelers aan niets ontbreekt en de organisatie op rolletjes loopt is volgens Ad Luttikhuis ook te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers van de OLTC Ready. De club, die dit jaar het 100-jarig bestaan viert.

Toptennis, hapje en drankje

Ook voor de toeschouwers is het deze week goed toeven in de schitterende ambiance rond de gravelbanen van OLTC Ready. Niet alleen worden bezoekers getrakteerd op toptennis, er zijn ook diverse food- en drinkcorners opgezet om de toeschouwers te voorzien van een hapje en een drankje. De toegang is gratis, zowel overdag als ’s avonds. De wedstrijden beginnen dagelijks om 11.00 uur en elke avond staat er ook nog een spannende wedstrijd op het programma.

Audiofragment
ITF World Tennis Tour 2024 update | Ad Luttikhuis
Van zondag 25 augustus tot en met zondag 1 september op de banen van OLTC ready

‘Geen straf er te zijn’

Mede dankzij het mooie weer is de publieke belangstelling groot volgens Ad Luttikhuis. “Overdag is het lekker druk en ’s avonds zit er ook wel zo’n 300 man. Maar het is natuurlijk ook geen straf om onder deze omstandigheden in het Kalheupinkpark te zijn.” De Siers ITF World Tennis Tour 2024 duurt nog tot en met zondag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.