Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Met klassieke TET bus van Losser naar Glane voor officiële opening Buurtbus Glane!

Martha Horstman
Martha Horstman
Beeld: Burgerforum

“Het voelt geweldig. Ik krijg er gewoon kippenvel van.” Voor Martha Horstman van Burgerbelangen is deze vrijdag 30 augustus een geweldige dag. Na zeven jaar van inzet van haar en van veel anderen wordt vanmiddag Buurtbus Glane officieel geopend.

Een aantal genodigden verzamelt zich vanmiddag om 15.00 uur in ’t Lossers Hoes. “Daar zijn ook mensen bij van het eerste uur, die mij aangespoord hebben”, vertelt Horstman. Een half uur later vertrekt het gezelschap in een oude TET bus, een klassieker uit begin jaren zeventig, vanuit Losser naar Glane.

Audiofragment
De Buurtbus Glane gaat rijden | Martha Horstman
Het officiele startsein is vrijdagmiddag
“Het gaat om al die mensen die van dit vervoer gebruik kunnen maken”

Officiële opening

In Glane wordt de officiële opening verricht, en dat gebeurt om 16.00 uur. “Bewoners kunnen weer op bezoek vanuit Glane bij familie en vrienden in Losser. Vanuit Losser kunnen mensen verder reizen, naar Enschede of naar Oldenzaal. Het gaat om al die mensen die van dit vervoer gebruik kunnen maken. Daar hebben we het die zeven jaar voor gedaan.”

Vertrek eerste bus

Maandagmorgen 2 september vertrekt de eerste bus om 07.00 uur. “Dan ben ik erbij om de bus uit te zwaaien”, aldus een enthousiaste Horstman.

Op zoek naar sponsors

De bus wordt gereden door vrijwilligers. “We zijn nu bezig met het zoeken van sponsors, die reclame op de bus mogen maken. Het geld gebruiken we om iets leuks te doen voor de chauffeurs.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.