Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Kleedjesmarkt, muziek en mooi weer dit weekend tijdens wijkfeest Hengelose Es

Wijkfeest hengelose es 2022 bhm
Beeld: Bewonersorganisatie Hengelo Midden

Dit weekend wordt in de Hengelose Es het jaarlijkse wijkfeest gehouden. Ook deze editie wordt weer een mix van een kraampjes, kleedjesmarkt en livemuziek. De weersvoorspellingen zijn goed.

Ieder jaar trekt het wijkfeest een paar duizend bezoekers naar de wijk. Het evenement beslaat een gebied dat loopt vanaf het wijkcentrum via de Sloetsweg naar de Oude Bornseweg. Langs de route staan honderd kramen waar mensen allerlei spullen verkopen. Ook is er weer een kleedjesmarkt voor kinderen.

Zon

Het weer zit mee dit weekend: “De weersverwachting is goed; zon en zo'n 28 graden. Wat wil je nog meer?”, zegt Robert Compier van Bewonersoverleg Hengelo Midden, die het wijkfeest organiseert. “We hebben elk jaar nog mooi weer gehad. Daar hebben we echt geluk mee.”

Goede sfeer

Het wijkfeest in de Hengelose Es is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt inmiddels al een aantal jaar gehouden. “Het is altijd gezellig en er komen ook veel bezoekers van buiten de wijk op het feest.” Volgens de organisatoren is er nooit gedonder en is de sfeer altijd goed.

Kleedjesmarkt

Tijdens de kleedjesmarkt verkopen kinderen tot twaalf jaar allerlei tweedehands spullen. Het wijkfeest bestaat al een aantal jaar en dit jaar is het wederom groots opgezet. Er is livemuziek en er zijn diverse eetkraampjes: “Er zijn loempia's, hamburgers en de suikerspin mag natuurlijk ook niet ontbreken.”

Het wijkfeest vindt plaats op zondag 1 september van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Hengelose Es.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.