Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

College Dinkelland probeert balans te vinden tussen uitgaan en leefbaarheid

25 ootmarsum terras
Een terras mag in het weekend tot 01.00 uur geopend zijn.
Beeld: N. Wesselink

Het gemeentebestuur van Dinkelland gaat na de zomer met horecaondernemers en inwoners in gesprek over voldoende uitgaansgelegenheid. Dit, naar aanleiding van vragen van de CDA-fractie over de onrust die onlangs in Ootmarsum ontstond over dit thema. CDA-raadslid Erik Hemmer: ''Goed dat het college bekijkt of het beleid rondom de horeca moet worden aangepast. 'Wat ons betreft niet alleen in Ootmarsum, maar in elke kern van de gemeente.''

Ergernis bij jongeren

Klachten over geluidsoverlast leidden eerder tot het sluiten van terrassen of cafés in de Ootmarsumse binnenstad. Tot ergernis van met name jongeren. Een pittige ingezonden brief hierover was voor CDA-raadslid en Ootmarsummer Erik Hemmer aanleiding vragen te stellen aan het college. “Ootmarsum moet voor iedereen een levendige en leefbare binnenstad hebben, ook voor jongeren.’’

Richting Oldenzaal?

De schrijver van de ingezonden brief vroeg zich onder meer af hoe men kan verwachten dat de jeugd in Ootmarsum blijft, als ze in hun eigen stadje steeds minder welkom lijken te zijn. “Misschien moeten de jongeren van Ootmarsum hun vertier maar buiten de stadsgrenzen gaan zoeken. Richting Oldenzaal, waar de gezelligheid niet om 23.00 u. ophoudt en ze zonder problemen kunnen genieten van het nachtleven.”

Leefbaarheid voor iedereen

In de beantwoording laat het college nu weten dat de leefbaarheid voor alle inwoners zoveel mogelijk moet worden gestimuleerd. Dit betekent dat er een goede balans moet worden gevonden tussen voldoende uitgaansgelegenheid en beperken van overlast. Na de zomer gaat het college samen met ondernemers en (jonge) inwoners kijken of de gemeente het beleid moet aanpassen.

Zes keer livemuziek buiten

Op dit moment laten de regels toe dat er tot zes keer per jaar buiten livemuziek kan worden gespeeld. Dit is al een verruiming ten opzichte van de situatie in het verleden. Verder mag een terras in het weekend tot 01.00 uur en een binnengelegenheid tot 02.00 uur geopend zijn. Na een melding bij de gemeente mag muziek op het terras mag tot 23.00 uur (op zondag tot 21.00 uur).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.