Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo ziet Sinkeldam profronde winnen, streekrenner Johannink beste sprinter

Sinkeldam winnaar Almelo
Beeld: Björn van den Elst

De profronde van Almelo is vrijdagavond door Ramon Sinkeldam gewonnen. De renner uit de ploeg van Alpecin Deceuninick greep in de finale vluchter Bart Lemmen in de kraag.

Het publiek kreeg een enerverende koers met een spannende finale voorgeschoteld. Lemmen liet de achtervolgers nog even zweten met zijn ontsnapping, maar de poging strandde in het zicht van de haven. Arvid de Klein van het Tudor Pro Cycling Team sprintte naar de derde plek.

Plaatselijke renners

Jelle Johannink uit Noord Deurningen flitste bij de sprint van de grote groep als eerste over de meet. Van de plaatselijke wielerclub AWV de Zwaluwen Almelo deden Dylan Grobbink, Luuk Holslag, Max Nijhuis, Maarten van den Berg en Teun Veelers mee. Verder was er vooraf een dikkebandenrace voor de jongste jeugd.

Jeugd dikke bandenrace Almelo
Dikkebandenrace: 'Heb jij goeie benen vandaag?"
Beeld: Björn van den Elst

'Turk uit de kroeg'

De Profronde van Almelo is een onderdeel van Almelo Open Air. Het programma begon donderdag met de Hollandse Avond op het marktplein met optredens van John West en Ammar, bekend van de hit ‘Turk uit de kroeg’.

John West Open Air
John West op een vol Marktplein
Beeld: Björn van den Elst

Gerard Ekdom

Vrijdagavond na de profronde maakte Gerard Ekdom overigens zijn opwachting op het marktplein. Vandaag gaat Almelo Open Air verder met optredens van Poke, Trobl, Derek Shots. Voor de kinderen is vanmiddag en Dance en Kidsevent met Fenna Ramos en Buurman en Buurman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.