Voetbalsters FC Twente verslaan voor de derde keer Ajax in Supercup

Winnaar supercup FC Twente Vrouwen
Beeld: FC Twente media

De voetbalsters van FC Twente hebben voor de derde keer op een rij de Supercup gewonnen. In de Grolsch Veste in Enschede versloeg de landskampioen Ajax met 6-1. Het is ook de derde opeenvolgende keer dat Twente Ajax verslaat in de Supercup.

Bekerwinnaar Ajax kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Lotte Keukelaar, Die dribbelde zich langs de Twente-verdedigsters en schoot raak. Meteen vanuit de aftrap maakte de thuisploeg echter gelijk. Keepster Regina van Eijk liet een voorzet los, waarop Kayleigh van Dooren hard binnenschoot.

Hoge score

Twente kreeg vlak daarop nog een grote kans, maar Nikée van Dijk wist die niet te benutten. De Tukkers gingen toch met 2-1 de rust in. Van Dooren scoorde na een knap passje van Anna Knol.

In de tweede helft liep de landskampioen verder uit. Van Dijk was trefzeker op aangeven van Alieke Tuin. Van Dooren zorgde daarna uit een vrije trap haar derde doelpunt van de middag. Bij de vijfde treffer van Jaimy Ravensbergen leek sprake van buitenspel, maar het doelpunt telde. Ravensbergen bepaalde de einstand uiteindelijk op 6-1.