Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Almelo

Omroep 1Twente Almelo heeft uitzendlicentie, een voltallige redactie en kan nu in de stad aan het werk

Redactie Almelo
De redactie Almelo heeft haar tenten op geslagen in het Huis van Katoen en Nu en bestaat uit (vlnr) Bjorn Blom, Bo Bruinink en André Scheffers
Beeld: Björn van den Elst

De omroep 1Twente Almelo begint formeel vanaf vandaag met de nieuwsvoorziening voor Almelo. De redactie is voltallig en bestaat uit redactiechef André Scheffers en de journalisten Bjorn Blom en Bo Bruinink. De omroep heeft zich definitief gevestigd in het Huis van Katoen en Nu aan Marktplein 35.

Almelose nieuwsstichting

Er is een zelfstandig Almelose nieuwsstichting opgezet, de uitzendlicentie is verstrekt door het Commissariaat van de Media en dat betekent dat de plaatselijke politieke verslaggeving, het nieuws van instellingen, verenigingen, verslaggeving van evenementen door de Almelose redactie van 1Twente Almelo kan worden opgepakt.

Site en app

De verslaggeving, de verhalen, video-reportages, podcasts uit Almelo zijn allemaal te vinden op de site en de app van 1Twente. Almeloërs die alleen maar nieuws en verhalen uit de stad willen volgen, kunnen de site op hun eigen manier instellen. Verder wordt de content verspreid via de sociale kanalen.

Streekomroep

Uiteindelijk maken de Almelose, Hengelose, Enschedese redacties alsmede de redactie van Noordoost Twente per 1 januari 2027 deel uit van de Streekomroep Twente. Dat is beleid van de rijksoverheid die de transitie van lokale omroepen naar één streekomroep op eerder genoemde datum laat ingaan.

Tips en verhalen

Almeloërs kunnen hun tips, verhalen en mogelijke persberichten kwijt aan de Almelose redactie in het Huis van Verhalen en Nu. Uiteraard kan dat ook via het e-mailadres [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.