Verkeer
Stuur appje
Zoek

ZorgStart weer beschikbaar voor Twentenaren: ‘Mensen informeren en enthousiasmeren voor de zorg’

Zorgstart HD
Zij-instromers Maudy Goossen en Matthieu Middelman
Beeld: ZorgStart

ZorgStart wordt weer beschikbaar voor Twentenaren die een baan zoeken in de zorg. ZorgStart is een gratis programma dat mensen helpt ontdekken of een baan in de zorg hen past. “Het doel is om mensen te informeren en hopelijk te enthousiasmeren voor het werken in de zorg”, zegt Carolijn van Wesemael, projectleider van ZorgStart.

ZorgStart Twente is een samenwerking tussen WGV zorg en welzijn, het Leerwerkloket, het Werkgeversservicepunt en Twente zorgorganisaties. Zij willen met dit programma meer mensen een kans bieden op een baan in de zorg en zo ook tegemoet komen aan de toenemende vraag naar zorgpersoneel. Zo kan een geïnteresseerde zich oriënteren op verschillende branches in de zorg en vervolgens op functies, opleidingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt.

Diploma's staan niet centraal

“Je krijgt een gratis online begeleidingsprogramma dat je helpt kijken of de zorg wat voor je is”, vertelt Van Wesemael. Wanneer het persoonlijke traject met een begeleider positief is verlopen word je geholpen met het vinden van een baan of andere vervolgstappen. Van Wesemael: “Het is niet belangrijk of je al een zorgdiploma hebt of ervaring, maar met de zorgorganisaties ga je kijken wat er nodig is om te starten. Of dat nou gelijk kan met een baan of dat je nog een deelcertificaat moet halen.”

“We zoeken leuke, enthousiaste mensen die passie hebben voor werken met mensen.”

"Ook is een leerwerkopleiding mogelijk, waarmee je het werk combineert met een volwaardige opleiding.” Ze zijn dan ook op zoek naar zij-instromers. “We zoeken leuke, enthousiaste mensen die passie hebben voor werken met mensen en graag in de zorg willen werken of willen kijken of het wat voor hen is”, aldus Van Wesemael. Sinds de oorspronkelijke start in oktober 2023 vonden tientallen zij-instromers een baan in de zorg.

icon_main_info_white_glyph

Meer weten?

Meer informatie over ZorgStart en over het aanmelden kan worden gevonden op de site van ZorgStart.

Audiofragment
ZorgStart weer beschikbaar voor Twentenaren | Carolijn van Wesemael
ZorgStart weer beschikbaar voor Twentenaren die een baan zoeken in de zorg
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.