Verkeer
Stuur appje
Zoek

1Twente en Twente FM behalen felbegeerd keurmerk en mogen verder met streekomroep

20200903 1 TWENTE COENKRUKKERT 27
De lokale omroepen 1Twente en Twente FM kunnen dankzij het behalen van het keurmerk verder met de vorming van de streekomroep
Beeld: Coen Krukkert

Omroep 1Twente en samenwerkingspartner Twente FM hebben het felbegeerde keurmerk voor de streekomroep binnen. De Twentse omroep met redacties in Almelo, Hengelo, Enschede en Noordoost Twente mag en kan nu verder met de vorming van de streekomroep in onze regio. Het is de eerste keer dat een omroep in Oost-Nederland zo’n kwaliteitsdocument krijgt uitgereikt.

Door het behalen van het keurmerk laat een lokale omroep zien dat ze voldoet aan voorwaarden die aan een streekomroep worden gesteld. Het gaat dan vooral om professionalisering en kwaliteit van de mediaorganisatie. 1Twente en Twente FM hebben ruim twee jaar gewerkt aan het binnenhalen van het keurmerk.

Officiële keurmerk

Een onafhankelijk keurmerkinstituut beoordeelde de inspanningen van de streekomroep in wording en toetste de resultaten. Binnenkort wordt het keurmerk officieel aan 1Twente en Twente FM uitgereikt.

De volgende stap is de vorming van Streekomroep Twente dat op 1 januari 2027 gestalte krijgt. Per 1 januari 2026 wordt daartoe de mediawet aangepast. De samenwerkingspartners hebben inmiddels al een uitzendgebied waarin zo’n 450.000 Twentenaren wonen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.