Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose kunsthoeders verder onder een naam: Kunsthal Almelo

Theater Hof 88
De veel bezochte Kunsthal aan de Elisabethhof in Almelo
Beeld: Björn van den Elst

Het Almelose kunstverband Kunsthal Hof 88 en Stichting Indigo treden voortaan samen naar buiten onder de nieuwe werknaam Kunsthal Almelo. Belangrijk voor promotionele activiteiten, luidt de redenatie.

Om Almelo als kunststad nog beter op de kaart te kunnen zetten, is een eenduidige naam en nieuw logo essentieel, zo laat het stichtingsbestuur weten. Daarom worden Stichting Indigo en Kunsthal Hof 88 samengevoegd tot Stichting Kunsthal Almelo.

100.000 bezoekers

De Kunsthal trok alleen dit jaar al 100.000 bezoekers over 100 exposities. Door eerder al samenwerkingen aan te gaan met andere organisaties, waaronder Museum de Fundatie, trekken de tentoonstellingen inmiddels bezoekers uit alle windstreken.

Stichting Indigo werd opgericht in 2004 met de missie om kunsttentoonstellingen in en voor Almelo te organiseren. Het initiatief groeide uit tot een culturele pijler van Almelo. Daarmee nam Stichting Indigo destijds de expositieactiviteiten van de gemeente Almelo over.

Dieptepunt

In 2021 leidde onenigheid tussen vrijwilligers en bestuurders van beide organisaties overigens nog tot het vertrek van coördinator en zwaargewicht Kees Heemskerk bij de Kunsthal en vervolgens van de complete kunstcommissie. Dit dieptepunt hakte er destijds best in, maar werd uiteindelijk vakkundig beteugeld door een geheel nieuw bestuur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.