Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twente-hooligans op de vuist na oefenwedstrijd in Duitsland: 'Lijn overschreden'

46996 fc twente3
Beeld: FC Twente

Na een oefenwedstrijd in Gelsenkirchen is gisteravond een massale vechtpartij uitgebroken tussen honderden fans van het Duitse FC Schalke 04 en NAC Breda. Bij de rellen waren ook fans van FC Twente betrokken, meldt de Duitse politie. Er werden veel agenten ingezet om de orde te herstellen.

Bij het begin van de wedstrijd staken fans uit Breda al vuurwerk af in het Parkstadion van de Duitse club. Direct na de wedstrijd, rond acht uur 's avonds, kwam het tot hevige rellen. Ook gingen supporters met elkaar op de vuist in het centrum van Gelsenkirchen. Daar waren ook fans van FC Twente bij aanwezig. De supportersgroepen van Schalke 04 en FC Twente zijn goed met elkaar bevriend.

300 fans

In totaal waren daar zo'n 300 fans van beide clubs bij betrokken, schat de Duitse politie. Er werden veel agenten ingezet om de orde te herstellen. Zij gebruikten daarbij hun wapenstok. Er zijn meerdere mensen gewond geraakt, al is nog niet duidelijk hoeveel.

De Duitse politie is fel over het supportersgeweld. "Als we zogenaamde 'vriendschappelijke wedstrijden' met enorme politie-inzet moeten beschermen, dan is er echt een lijn overschreden." Er is een onderzoek ingesteld naar aanleiding van de rellen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.