Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van trekkertrek tot ABBA: Zomerfeesten Saasveld in de startblokken

De voorbereidingen voor de Zomerfeesten Saasveld zijn in volle gang. Het gehele weekend, vrijdag tot en met zondag, wordt er een programma voor jong en oud aangeboden. Bijzonder aan deze editie zijn de opvallend lage kermisprijzen.

“We gaan er vanuit dat heel Saasveld leegloopt”, vertelt Ilse Munsterhuis, medeorganisator van de Zomerfeesten. “Iedereen is welkom”, vult Marlon Stege haar collega aan. Tevens worden bezoekers uit andere plaatsen verwacht.

Sportiviteit

Net zoals voorgaande jaren wordt een volleybaltoernooi gehouden. Ruim veertig teams hebben zich reeds aangemeld. “Dat is supermooi voor zo’n klein dorp als dit”, zegt Stege. Zowel vrienden- als buurtteams nemen het tegen elkaar op. Daarnaast wordt er aan de basisschoolleerlingen gedacht. Voor kinderen van groep 1 tot en met 4 is er een traptrekkerrace door de tent. Voor bovenbouwleerlingen is er een stormbaan.

Tropisch weer

In verband met de weersvoorspelling, die rond de 25 graden schommelt, heeft de organisatie maatregelen getroffen. “We zorgen dat er altijd een watertappunt is, waar bezoekers vrij water kunnen afnemen. Kinderen kunnen sowieso gratis ranja krijgen en we maken duidelijke afspraken met de EHBO”, zegt Munsterhuis.

“We hopen dat er voor jong en oud plezier is”

“We hebben dit jaar de kermis verder uitgebreid”, gaat Munsterhuis verder. De ritprijs is 1,50 euro, in tegenstelling tot eerdere jaren toen een te hoge ritprijs resulteerde in weinig kermisbezoekers. Deze prijsverlaging is in afspraak met de exploitanten en ondernemers. “Hier zijn we erg dankbaar voor.” Munsterhuis: “We hopen dat het één groot festijn wordt voor jong en oud.”

icon_main_info_white_glyph

Kaarten voor de zaterdag en zondag zijn te verkrijgen op de site van Zomerfeesten Saasveld. Op vrijdag is er geen entreebewijs noodzakelijk, voor personen jonger dan 15 is het gehele weekend gratis (zondag jonger dan 16).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.