Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose kunstenaars maken zich op voor de Atelierroute

Het Huis van Katoen en Nu opent vandaag haar deuren voor de 32ste editie van de overzichtstentoonstelling van de Open Ateliers Almelo. Deze expositie biedt bezoekers een voorproefje voor de Atelierroute, die dit jaar op zaterdag 28 en zondag 29 september wordt gehouden. In dit weekend openen 41 Almelose kunstenaars de deuren van hun atelier om hun kunstwerk te laten zien.

Voorproefje

In deze overzichtstentoonstelling, die voorafgaat aan de route, presenteert elke deelnemende kunstenaar één kunstwerk. Dit geeft bezoekers de kans om een indruk krijgen van de verschillende kunstwerken die ze tijdens de route kunnen ontdekken. Voorzitter van de Stichting Open Ateliers, Jeroen Ongering, is verheugd met de openstelling van de expositie: “Er komen mensen van Almelo en omstreken om hier te komen kijken naar alle verschillende kunstwerken.”

240906-open-ateliers-almelo
In gesprek met deelnemende kunstenaar Randy van Lingen
Beeld: Björn van den Elst
“Kunst meer is dan alleen een penseel en verf”

Meer dan een penseel en verf

1Twente Almelo sprak met een aantal deelnemende kunstenaars. Eén van die kunstenaars is Hans Bouma, die benadrukt dat kunst meer is dan alleen een ‘penseel en verf’: “Kunst is een gesprekopener. Dat biedt ruimte voor een dialoog bij de slager of de bakker. Dat is fijn, want je voelt je veiliger als je met elkaar praat.”

240609-open-ateliers-almelo-2
Annika Lochtman exposeert naast haar kunstwerk 'Toi et Moi'
Beeld: Björn van den Elst

Herkenning

Dat impact van kunst onderschrijft ook een andere kunstenaar, Annika Lochtman: “Kunst biedt troost en roept emoties op. Ik vind het dan ook belangrijk om beroering teweeg te brengen in mijn werk, zodat bezoekers zich gezien en gehoord voelen.”

icon_main_info_white_glyph

Open Ateliers Almelo

Van 6 tot en met 29 september is de Overzichtstentoonstelling van de Open Ateliers Almelo te zien in het Huis van Katoen en Nu op Marktplein 35. Iedereen die belangstelling heeft voor de Atelierroute kan flyers en overzichtsboekjes ophalen bij de volgende adressen: Huis van Katoen en Nu, Kunst Punt Almelo, Almelo Promotie en de Bibliotheek Almelo. In de flyers en boekjes staan kaartjes met de adressen van alle deelnemende kunstenaars.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.