Verkeer
Stuur appje
Zoek

Schietpartij in Glanerbrug: auto doorzeefd met kogels, politie doet inval in woning

Aan de Nocturnestraat in Glanerbrug heeft donderdagmiddag een schietpartij plaatsgevonden. Dat meldt de politie. Een auto die geparkeerd stond aan de Gronausestraat had meerdere kogelgaten. Niemand raakte gewond, één persoon is aangehouden. Na het incident is de politie een huis aan de Nocturnestraat binnengevallen.

In eerste instantie werd een schietincident gemeld aan de Bentstraat in Glanerbrug. Dat gebeurde even voor half vijf 's middags. Meerdere wagens snelden zich daar naartoe. Op beelden is te zien dat die omgeving ruim is afgezet. Agenten dragen kogelwerende vesten.

Wat er precies is gebeurd - en hoe de situaties in de Bentstraat, Gronausestraat en Nocturnestraat verband houden - is nog onduidelijk.

Inval

De politie deed naar aanleiding van de schietpartij aan de Nocturnestraat een inval bij een woning daar, melden buurtbewoners. De Dienst Speciale Interventies (DSI) werd daarvoor opgeroepen. De agenten hebben de woning omsingeld, binnen werd niemand aangetroffen. Rondom het huis wordt onderzoek gedaan.

Lees verder onder de afbeelding.


20240905 politieinval Glanerbrug News United Dennis Bakker
Politie valt huis aan Nocturnestraat binnen
Beeld: News United / Dennis Bakker

In de auto aan de Gronausestraat zaten vijf tot zes kogelgaten in het achterportier en -raam. Het voertuig - een zwarte Volkswagen Golf - stond geparkeerd ter hoogte van een mondzorgpraktijk, maar is inmiddels afgesleept.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.