Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Mike Sanchez hoofdact op Oldenzaal Muzikaal, met nog veel meer live muziek

Oldenzaal Muzikaal The New Breeze
Tijdens het Oldenzaal Muzikaal Festival treden, behalve topact Mike Sanchez, veel bands op met lokale of regionale roots, zoals The New Breeze met het Oldenzaalse zangtalent Jinthe Brand.
Beeld: Oldenzaal Muzikaal Festival

Hij speelde vier jaar in Bill Wyman’s Rhythem Kings, maar toerde ook de hele wereld over met grootheden als Eric Clapton, Mark Knopfler, Gary Brooker, Georgie Fame, David Gilmour, Solomon Burke, Jeff Beck en Mike Fleetwood. Vrijdagavond staat Mike Sanchez als hoofdact op het Oldenzaal Muzikaal Festival. Maar, traditiegetrouw valt er op de eerste vrijdagavond van september in de stadstuin en horecagelegenheden in de Oldenzaalse binnenstad van veel meer live muziek te genieten.

Avondje swingen

Op het hoofdpodium in de stadstuin bij de Bombazijn treedt Mike Sanchez, bijgestaan door The Drew Davies Rhythm Combo en special guest Big Boy Bloater, vanaf 21.30 u. op. De doorgewinterde zanger en pianist staat met z’n boogiewoogie blues garant voor een avondje swingen, volgens festivalvoorzitter Peter Hoekstra. De Rotterdamse Dawn Brothers warmen de boel in de stadstuin overigens al vanaf 20.00 u. op met recht-toe-recht-aan rock, folk, soul en blues.

Van Moke trapt af

Voor wie niet kan wachten, trapt Van Moke het jaarlijkse muzikale feestje in Oldenzaal al om 19.00 u. af in café Olde Weghuis in de wijk Zuid-Berghuizen. De eeuwig jonge lokale rockers brengen daar dan geheel eigen interpretaties van tijdloze toppers van Blondie tot Skunk Anansi en Within Temptation tot Nina Hagen. In de verschillende horecagelegenheden vindt vervolgens elke muziekliefhebber de hele vrijdagavond wel iets van zijn of haar gading.

Celliste in Palthe Huis

Zo is Britse celliste Jo Quail uit Engeland terug op het OMF-podium. Verspreid over de avond brengt ze museum Het Palthe Huis drie sets, waarin ze klassiek, modern en avant garde op unieke wijze samen brengt. Voor muziek aan het andere uiterste van het spectrum kunnen liefhebbers terecht in Dot’s Eetcafé Mokum, waar Wesley Ponsen met onvervalst Nederlandstalig repertoire in het voetspoor van Willy Alberti treedt.

Hoppen van act naar act

Aan de hand van de timetable op de website of de flyer kunnen muziekliefhebbers de hele avond tot in de late uurtjes proberen een plekje te bemachtigen in een van de horecagelegenheden om hun favoriete act beluisteren. Festivalvoorzitter Peter Hoekstra: “Je kunt gemakkelijk van het ene optreden naar het andere hoppen. Op die manier kun je zeker vier, vijf bands goed beluisteren.”

Audiofragment
Oldenzaal Muzikaal Festival 2024 | Peter Hoekstra
Het begint om 19.00 uur
icon_main_info_white_glyph

Programma in kort bestek

De line-up van het Oldenzaal Muzikaal Festival in kort bestek: Biercafé De Engel, rock’n roll, rockabilly en jump jive van ’69 Comeback, Café De Bestemming, de Amerikaanse one man band Johnny Smokes, Café Olde Weghuis, rock en blues van eigen Twentse bodem met The New Breeze met als special guest aanstormend Oldenzaals zangtalent Jinthe Brand, Café De Kroeg, ACDC op z’n Twents van Krachtstrøm, Thin Lizzy’s, vuige rock en blues van Oldenzaalse bodem met Laidback Old Six, De Dominee, de beste muziek uit de jaren ’80 met de regionale band 80 Minutes met 3 zangeressen, Grand Café Ter Stege, rock, country en blues met spierballen met Kings of Sleaze, ook alweer een band met Twentse roots.”

Voor het volledige programma, zie www.oldenzaalmuzikaal.nl

Gratis, ook in de toekomst

Aan het concept van het Oldenzaal Muzikaal Festival is de afgelopen 30 jaar niets veranderd. En waarom zouden ze ook, meent Peter Hoekstra. “Gewoon de hele avond lekkere livemuziek op verschillende plekken in de binnenstad van Oldenzaal. In de stadstuin op het hoofdpodium proberen we altijd een goede, bekende act neer te zetten. We hebben twee ervaren programmeurs in ons team, die voor ons de contacten leggen met de bands.” Al meer dan 30 jaar is het Oldenzaal Muzikaal Festival gratis. Hoekstra: “Ik ga er van uit dat dit ons ook in de toekomst blijft lukken. Met dank aan een aantal trouwe sponsoren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.