Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dichters opgelet: Enschede schrijft opnieuw internationale poëziewedstrijd uit

Winnares dichtwedstrijd 2023
Beeld: -

Voor het derde jaar op rij organiseert Enschede een internationale poëziewedstrijd in het kader van het Duits-Nederlandse evenement Die Tolle Woche. Dit keer is het thema ‘Grenzeloze (stads)dromen’. Dichter, historicus en jurylid Dick Schlüter nodigt iedereen in de Euregio uit om de komende periode zijn creativiteit de vrije loop te laten gaan.

Vanaf 2 september tot en met 5 oktober is het mogelijk om een eigen geschreven gedicht in te zenden voor de wedstrijd. Deze mag in het Nederlands, Duits of Nedersaksisch/ Platt Deutsch zijn, zolang het maar aan het thema verbonden is.

“Met het thema ‘grenzeloze (stads)dromen’ nodigen we inwoners van Enschede en het Euregio-gebied uit om hun dromen over een wereld zonder grenzen te delen”, vertelt initiatiefnemer Schlüter. “Dichters kunnen nadenken over een stad waar we niet in beperkingen of hokjes denken, waardoor grenzen verdwijnen. Zij kunnen hun dromen over een wereld zonder grenzen delen, waarin samenwerking en solidariteit centraal staan. We willen dichters inspireren om hun grenzeloze visies tot leven te brengen.”

Die Tolle Woche

Dat verbreden van visies sluit aan op Die Tolle Woche, een evenement in Enschede dat zich focust op het verbinden van inwoners van beide kanten van de grens. De gemeente probeert met verschillende activiteiten de inwoners samen te brengen en hen uit te nodigen om te ontdekken hoe het over de grens is. De dichtwedstrijd is hier één van. Die Tolle Woche begint vanaf 29 september en duurt tot 8 oktober.

Geldprijzen

Deelnemers mogen per taal drie inzendingen doen, dus in totaal een maximum van negen gedichten. Iedereen die in Enschede of de Euregio woont mag meedoen aan de wedstrijd, er is geen leeftijd aan gekoppeld. Daarnaast is er ook nog een geldprijs verbonden aan de top drie. De feestelijke prijsuitreiking is op 19 oktober bij Concordia.

Het aanleveren van gedichten kan via: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.