Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengeloos Peil over linkse samenwerking, Hart van Zuid en een aftands wooncomplex

240830 swafert OOST
De huidige eigenaar wil van't Swafert af, maar wie wil er een complex met misschien wel miljoenen aan achterstallig onderhoud?
Beeld: oost

In Hengeloos Peil deze week aandacht voor de ontwikkelingen in Hart van Zuid, wat de Hengelose leden van de PvdA en GroenLinks vinden van gezamenlijk optrekken bij de komende verkiezingen en hoe nu verder met 't Swafert, het ooit zo mooie wooncomplex in Groot-Driene? Op donderdag 19 september om 22.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

De eerste aflevering van Hengeloos Peil na de zomervakantie opent met fractievoorzitters Elske Mooijman van GroenLinks en Vincent ten Voorde van de PvdA. In navolging van de landelijke afdelingen van beide partijen willen ze ook in Hengelo nauw gaan samenwerken. Hoe precies? Dat bepalen de leden later dit jaar. Maar het tweetal gooit alvast een balletje op.

Hart van Zuid

Ook aan tafel Ton Schaap. Hij was tot afgelopen zomer voorzitter van het Supervisieteam Hart van Zuid. Liefst 23 jaar hanteerde hij de hamer. Hoe kijkt hij terug op wat er allemaal gerealiseerd is en wanneer is Hart van Zuid eindelijk af?

't Swafert

Tenslotte een gesprek met bewoners van appartementencomplex 't Swafert. De huidige eigenaar wil er vanaf, maar wie wil er een complex met misschien wel miljoenen aan achterstallig onderhoud kopen?

icon_main_info_white_glyph

Hengeloos Peil

Hengeloos Peil wordt maandag 16 september vanaf 19.00 uur opgenomen in de bieb. Publiek is zoals altijd van harte welkom vanaf 18.45 uur. Het programma is op donderdag 19 september om 22.00 uur en op zondag 22 september om 11.00 uur te zien op het tv-kanaal van 1Twente.

De muziek is van Chris Hero Jack, een singer-songwriter uit Enschede, die warme gevoelens heeft voor Hengelo. Hoezo? Dat legt-ie die avond graag uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.